TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Landgoed Clingendael Wassenaar

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het huis op Landgoed Clingedael bewoond door rijkscommissaris Arthur Seyss-Inquart.
Het landgoed was onderdeel van de Atlantikwall, waarvoor vrij schootsveld nodig was. Bomen werden gekapt, bunkers aangelegd, en in het Benoordenhout werden huizen afgebroken. Maar huize Clingendael mocht blijven staan omdat het de woning van rijkscommissaris Seyss-Inquart was.
Op het landgoed was een hondenbegraafplaats. De grafstenen stonden rechtop, maar Seyss-Inquart heeft ze plat laten leggen, uit angst dat scherpschutters zich erachter zouden verschuilen.
Voor de Tweede Wereldoorlog stond het logeerhuis dichter bij het grote huis. In de oorlog heeft Seyss-Inquart het laten verplaatsen, zodat zijn zuster er kon wonen. Na de oorlog werd het een theeschenkerij.

Op de foto staat een miniatuur van het huis zoals deze te zien is in Madurodam.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

52.099994, 4.330241

WOII-Bunker op Haags landgoed moet nu een datacentrum gaan beschermen

mrt2019

WOII-Bunker op Haags landgoed moet nu een datacentrum gaan beschermen

De Hospitaalbunker op Landgoed Clingendael in Den Haag wordt omgebouwd tot een beveiligd datacentrum. Het Haagse vastbedrijf Obe-One maakte dat dinsdagochtend bekend tijdens een kort geding bij de Haagse rechtbank.

Lees meer

Lees meer (1)