TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Concentratiekamp Neuengamme

Dit Monument staat bij het voormalige Concentratiekamp Neuengamme en herdenkt de mensen die hier zijn omgekomen.

Het Monument bestaat uit een lange muur. Voor de muur liggen tegels met de namen van landen (waaronder Nederland) waarvan inwoners in Neuengamme gevangen hebben gezeten. Ook is er een hoge zuil en een beeld van een lijdende gevangene.

Achter de toren is een klein bosje met daarin een aantal monumenten die personen of groepen herdenken, zoals een Monument voor de slachtoffers uit Putten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Fedor de Vries (1) & Ronald Stassen (2)

Gerelateerde boeken

VS levert bewaker (95) concentratiekamp uit aan Duitsland

20feb

VS levert bewaker (95) concentratiekamp uit aan Duitsland

De Verenigde Staten hebben zaterdag een 95-jarige voormalige bewaker van het concentratiekamp bij Neuengamme uitgeleverd aan Duitsland. De hoogbejaarde Friedrich Karl B. arriveerde in een medisch transporttoestel op de luchthaven van Frankfurt. Het is nog onduidelijk of de man zal worden vervolgd en hij wordt ook niet in bewaring gesteld door de politie.

Lees meer

94-jarige nazi-kampbewaker na 75 jaar gestraft voor zijn daden

nov2020

94-jarige nazi-kampbewaker na 75 jaar gestraft voor zijn daden

De voormalig nazi-kampbewaker Friederich Karl Berger wordt op 94-jarige leeftijd toch nog gestraft voor zijn daden in de Tweede Wereldoorlog.  Hij moet zijn woonplaats in de Amerikaanse staat Tennessee verlaten en wordt gedeporteerd naar zijn geboorteland Duitsland.

Lees meer