TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Herdenkingsplein Koninklijke Luchtmacht

Naast het Nationaal Militair Museum bevindt zich dit herdenkingsplein van de Koninklijke Luchtmacht. Op het centrale monument staat:
AAN
ONZE GEVALLEN
KAMERADEN


Op een plaquette naast het centrale monument staat de volgende tekst:
Dit monument werd opgericht in 1923 ter herinnering aan de gevallen kameraden van de Luchtvaartafdeeling. De lauwertak is in 1935 door kapitein-vlieger W.C.J. Versteegh geschonken en aan het monument toegevoegd. In 1948 werd de tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigde gedenkzuil grondig gerestaureerd. en van een nieuwe adelaar voorzien.

Door de jaren heen heeft dit monument een bredere betekenis gekregen.

Op 4 mei wordt het militaire luchtvaartpersoneel herdacht dat tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de periode 1945-1950 in Nederlands-IndiŽ en van 1950 tot 1962 in Nederlands-Nieuw Guinea bij het uitoefenen van zijn taak is omgekomen. Voorts wordt stilgestaan bij de militairen van de Koninklijke Luchtmacht die bij uitzendingen hun leven hebben verloren.

Op 1 juli worden de overleden personeelsleden van de Koninklijke Luchtmacht herdacht met nadruk op degenen die in het voorgaande jaar zijn overleden.

Deze plaquette is in het jubileumjaar 2003 aangeboden aan de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten door de veteranen van de Militaire Luchtvaart.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)