TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Tal van grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het NMM neemt bezoekers mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt persoonlijke en aangrijpende verhalen van militairen en veteranen. In zes themaruimtes wordt duidelijk hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen. In het museum zijn de collecties van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft samengevoegd.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Nationaal Militair Museum
  • Foto's: Arjan Vrieze

Gerelateerde boeken

52.131577, 5.276214

Historisch geweer uit Duitsland in Nationaal Militair Museum Soesterberg

feb2021

Historisch geweer uit Duitsland in Nationaal Militair Museum Soesterberg

[SOESTERBERG] Het Nationaal Militair Museum heeft een bijzonder wapen aan de collectie kunnen toevoegen, een Fallschirmjägergewehr FG42. Voor gamers is het te herkennen aan videogames die aan de Tweede Wereldoorlog zijn gerelateerd, zoals Battlefield V.

Lees meer

Agent Quinten vindt bijzonder pistool van topnazi Ernst Röhm

sep2020

Agent Quinten vindt bijzonder pistool van topnazi Ernst Röhm

Voor politieman Quinten is het dagelijkse kost om ingenomen en gevonden wapens te onderzoeken. Hij werkt namelijk bij de afdeling wapens, munitie en explosieven. Hij zag al heel wat wapens voorbijkomen, maar één exemplaar was wel heel bijzonder. Het pistool was ooit van de Duitse topnazi Ernst Röhm, vertelde hij in het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant.

Lees meer

Lees meer (2)