TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sachsenhausen Monument Reeburgpark Vught

Sachsenhausen Monument in het Reeburgpark

In het Concentratiekamp Sachsenhausen zaten ongeveer 3700 Nederlanders. Meer dan 1400 van hen verloren het leven.

Jaarlijks is er een herdenking bij het Sachsenhausen-Monument in het Reeburgpark in de gemeente Vught. Dit Monument is in 1994 door de in 2009 opgeheven stichting Vriendenkring Sachsenhausen gerealiseerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Peter van Kaathoven
  • Foto's: Fedor de Vries

51.653572, 5.300656

De vader van Catherine Keyl was verzetsstrijder en verbleef in Kamp Vught

sep2021

De vader van Catherine Keyl was verzetsstrijder en verbleef in Kamp Vught

Op 5 en 6 september 1944 vond het laatste transport plaats van gevangenen vanuit Kamp Vught naar het Duitse concentratiekamp Sachsenhausen. Vrijdag werd daar in Vught bij stilgestaan. Onder de aanwezigen was Catherine Keyl. Haar vader was een Joodse verzetsstrijder die verbleef in beide kampen. “Mijn vader vertelde mij dat in kamp Sachsenhausen, iedere dag iemand werd opgehangen.

Lees meer

'We zijn allemaal nabestaanden van de oorlog'

sep2020

'We zijn allemaal nabestaanden van de oorlog'

Oorlogsmonumenten zijn niet alleen een gedenkplaats. Het zijn ook plekken waar bezoekers samen onder ogen kunnen zien waartoe mensen in staat zijn op hun slechtste momenten. En plaatsen om te bedenken waar mensen op hun beste momenten de kracht voor kunnen vinden. Herdenken moet nooit blijven steken in zwart-witdenken over 'goed' en 'fout'. Dat zei minister van Staat Piet Hein Donner, president van de Oorlogsgravenstichting, vrijdag bij de drukbezochte Sachsenhausen-herdenking in Vught.

Lees meer