TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Geniemuseum Vught

In het museum is de geschiedenis van het Regiment Genietroepen te vinden. Het Geniemuseum is sinds 1970 gevestigd in gebouw K op de Van Brederodekazerne. Fotoís, uniformen, documenten en schaalmodellen geven een beeld van de vernuftige veelzijdigheid van het Wapen. Bovendien wordt in de vaste expositie aandacht besteed aan de beladen geschiedenis van de kazerne. De in Duitse stijl opgetrokken gebouwen maakten namelijk tijdens de oorlogsjaren deel uit van het beruchte Nazi-concentratiekamp Vught.

De ingang van het museum vindt u aan de Lunettenlaan, tussen de ingang van de Van Brederodekazerne en het woonoord Lunetten. Het museum heeft een eigen parkeerplaats. Via een smalle baileybrug bereikt u het museum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Ondergang
Nederland en de Tweede Wereldoorlog
Encyclopedie van de Holocaust

51.657559, 5.261984

Geniemuseum gaat terug in de tijd

apr2018

Geniemuseum gaat terug in de tijd

VUGHT - Het Geniemuseum aan de Lunettenlaan is tijdens het weekend van 14 en 15 april geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Een re-enactmentgroep laat zien hoe het werk van genisten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog eruit zag.

Lees meer