TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Concentratiekamp Majdanek

Beeldhouwer Wiktor Tolkin en ingenieur Janusz Dembek tekenden voor het ontwerp van the monument of "Struggle and Martyrdom" ofwel monument van "Strijd en Martelaarschap".
Ter nagedachtenis aan de vele tienduizenden slachtoffers van vernietigingskamp Majdanek werd dit immense monument opgericht in 1969.

In zes votiefkaarsen zijn de data van de onderwerping van Lublin door de Nazi's (1933-1944) uitgewerkt, vůůr het gedenkteken is een diepte aangebracht als symbool voor de afgrond van Majdanek en als hoofdcomponent werd gekozen voor de verwijzing naar de hellepoort gebaseerd op de Goddelijke Komedie van Dante.

Silhouetten van gevangenen worden† weergegeven op de buitenmuur aan de zijde van "Road of Homage", dit pad leidde oorspronkelijk naar het crematorium en verbindt nu dit monument met het mausoleum welke gebouwd werd in 1947 door inwoners van Lublin om een immense berg as- en botresten van slachtoffers in te bewaren.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz & Herma de Vries
  • Foto's: Herma de Vries

Gerelateerde boeken

51.220896, 22.5973

Duitsland wil 96-jarige voormalig SS'er berechten voor hulp bij moord

okt2017

Duitsland wil 96-jarige voormalig SS'er berechten voor hulp bij moord

Justitie in Duitsland wil een 96-jarige voormalige kampbewaker van de SS laten berechten. De man is aangeklaagd in zijn woonplaats Frankfurt wegens hulp bij moord, liet justitie vrijdag weten. De rechtbank moet beslissen of het tot een zaak komt.

Lees meer

Dieven stelen acht schoenen uit oud-concentratiekamp Majdanek

nov2014

Dieven stelen acht schoenen uit oud-concentratiekamp Majdanek

Uit het museum op het terrein van het voormalige concentratiekamp Majdanek in Polen hebben onbekenden acht schoenen gestolen die toebehoorden aan toenmalige gevangenen. Volgens het museum gaat het om zes schoenen voor volwassenen en twee kinderschoenen die waarschijnlijk door bezoekers uit een vitrine zijn gegrist.

Lees meer

Lees meer (1)