Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Kasterlee

Het Britse Expeditie Leger dat betrokken was bij de verdediging van BelgiŽ tijdens de Duitse invasie in mei 1940 leed gevoelige verliezen tijdens de terugtocht naar Duinkerken. Ondanks het feit dat de strijdkrachten van het Gemenebest pas in september 1944 weer voet op Belgische grond zetten vond toch heel wat luchtmachtpersoneel de dood tijdens aanvallen op strategische doelen in BelgiŽ of tijdens de terugtocht van missie's in Duitsland.

De oorlogsbegraafplaats van Kasterlee herbergt de graven van mannen die sneuvelden tijdens de oversteek van het Meuse-Escaut kanaal in de eerste drie weken van september 1944. De Regimenten die hier in grote getale voorkomen zijn The Royal Scots, The King's Own Scottish Borderers en The Royal Scots Fusiliers. Deze begraafplaats telt 100 Gemenebest graven met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

De oorlogsbegraafplaats van Kasterlee ligt 54 kilometer noordelijk van Leuven en 53 kilometer ten oosten van Antwerpen. Vanaf de ingang van de St Willibrordus kerk in het centrum van Kasterlee, rijd u 850 meter richting de Geelsebaan (N19) in de buurt van Geel en slaat u rechtsaf bij Venheide waarna u de bordjes Commonwealth War Graves Commission volgt .De begraafplaats bevindt zich rechts.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Pantserspitsen tegen Frankrijk en BelgiŽ
BelgiŽ in de Tweede Wereldoorlog 10
The Second World War
Blitzkrieg in the West
Germany's Lightning War