TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hiroshima Vredesmonument (Genbaku Domu)

Deze ruÔne, dat vůůr het verwoestende bombardement bekend stond als de Hiroshima Prefecturele Industriele Promotie Zaal, herdenkt de slachtoffers van de atoombom "Little Boy". Deze bom werd op 6 augustus 1945 boven Hiroshima gedropt door het Amerikaanse leger en ontplofte 150 meter vanaf dit gebouw op 600 meter hoogte. Vanaf 1996 staat de Genbaku Domu op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Tussen de 70.000 en 80.000 inwoners werden in ťťn klap weggevaagd en 70.000 andere raakten (zwaar) gewond door "Little Boy". 69 % van Hiroshima werd in puin gelegd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Het Konikrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 11b
Fat man in Nagasaki
De Atoombom
Inferno
De vernietiging van Hiroshima
De Tweede Wereldoorlog
Japanse premier Abe roept op: stop met atoomwapens

aug2020

Japanse premier Abe roept op: stop met atoomwapens

De Japanse premier Shinzo Abe heeft bij de herdenking van de atoombomaanval op Hiroshima van 75 jaar geleden opgeroepen tot het afschaffen van kernwapens. Abe wees daarbij op de verslechtering van de internationale veiligheidssituatie.

Lees meer

Minister Reynders in Hiroshima

nov2018

Minister Reynders in Hiroshima

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is vandaag in de Japanse stad Hiroshima. Hij herhaalde er dat ons land als niet-permanent lid van de VN-Veiligheidsraad de komende twee jaar wil ijveren voor een verbod op kernwapens. Vicepremier Reynders kwam gisterenavond aan in Hiroshima, de stad die in 1945 compleet vernield werd door de allereerste atoombom uit de geschiedenis. Reynders bezocht er het Vredesmonument en had een ontmoeting met de burgemeester, Kazumi Matsu.

Lees meer