TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Hiroshima Vredesmonument (Genbaku Domu)

Deze ruÔne, dat vůůr het verwoestende bombardement bekend stond als de Hiroshima Prefecturele Industriele Promotie Zaal, herdenkt de slachtoffers van de atoombom "Little Boy". Deze bom werd op 6 augustus 1945 boven Hiroshima gedropt door het Amerikaanse leger en ontplofte 150 meter vanaf dit gebouw op 600 meter hoogte. Vanaf 1996 staat de Genbaku Domu op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Tussen de 70.000 en 80.000 inwoners werden in ťťn klap weggevaagd en 70.000 andere raakten (zwaar) gewond door "Little Boy". 69 % van Hiroshima werd in puin gelegd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

De Tweede Wereldoorlog
Fat man in Nagasaki
Het Konikrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 11b
Inferno
De vernietiging van Hiroshima
De Atoombom

nov2018

Minister Reynders in Hiroshima

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is vandaag in de Japanse stad Hiroshima. Hij herhaalde er dat ons land als niet-permanent lid van de VN-Veiligheidsraad de komende twee jaar wil ijveren voor een verbod op kernwapens. Vicepremier Reynders kwam gisterenavond aan in Hiroshima, de stad die in 1945 compleet vernield werd door de allereerste atoombom uit de geschiedenis. Reynders bezocht er het Vredesmonument en had een ontmoeting met de burgemeester, Kazumi Matsu.

Lees meer

aug2017

Japan herdenkt atoombom op Hiroshima

In Japan is vandaag herdacht dat 72 jaar geleden een Amerikaanse atoombom viel op Hiroshima. Premier Shinzo Abe en overlevenden woonden de jaarlijkse ceremonie bij.

Lees meer

  • Artikel door Wesley Dankers
  • Geplaatst op 30 oktober 2015

Atoombommen op Hiroshima en Nagasaki

Maandag 6 augustus 1945 begon mooi en zonnig in Hiroshima. De stad verging het tot dan toe vrij goed. Net als in geheel Japan kampte de stad weliswaar met een gebrek aan grond- en voedingsstoffen, maar over het algemeen waren de mensen nog best tevreden. Hiroshima was tot dan toe nog gespaard voor grootschalige Amerikaanse luchtaanvallen, waar de andere steden in Japan zo veel van te lijden hadden, maar daar zou snel verandering in komen.