TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Atlantikwall - Batterie de Longues-sur-mer

De batterij is gebouwd in de eerste maanden van 1944. De marin batterij op Longues was uitgerust met vier 150 mm kanonnen, gevestigd in kazematten en een range-finding post, ingebed in de zijkant van de klif.

Dankzij het bereik van de kanonnen, kon de batterij op zowel de Omaha (Amerikaanse sector) en Gold (Britse sector) stranden vuren.

Hoewel de batterij zwaar gebombardeerd werd voorafgaand aan D-Day, was het nog altijd in staat om te vuren op de invasie vloot in de ochtend van 6 juni 1944. Bij het aanbreken van de dageraad, de batterij belandde in een gevecht met een aantal geallieerde kruisschepen die uiteindelijk de batterij in de avond van diezelfde dag uitschakelde. De volgende dag werd de batterij ingenomen door de Britten zonder een enkel gevecht, aangezien de Duitsers inmiddels de batterij hadden verlaten.

Longues Batterij is de enige batterij in de regio die nog in het bezit is van de goed bewaarde kanonnen. Het is zeker een bezoek waard.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Office de Tourisme Intercommunal Bayeux
  • Foto's: Lennard Bolijn (1, 2, 3, 4), Wim Hilderson (5)

Gerelateerde boeken

D-Day, 6 juni 1944
D-Day
D-Day
Omaha Beach
Omaha Beach