TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsgraf van het Gemenebest Magny-en-Bessin

Op het kerkhof van Magny-en-Bessin is één oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog, van Private Ivor Parr.

Private Ivor Parr (24), werd op 6 juni 1944 getroffen door een schot van een Duitse sluipschutter vanuit de kerktoren in Magny-en-Bessin. Het stoffelijke overschot van Ivor is in de eerste dagen verborgen gehouden door de inwoners en later begraven bij de kerk. Ivor Parr is als enige South Wales Borderer (SWB) begraven op deze civiele begraafplaats bij de kerk in Magny-en-Bessin. In de jaren 80 wilde de Commonwealth War Graves Commission de stoffelijke resten overbrengen naar de Britse begraafplaats in Bayeux. De bewoners van Magny en Bessin protesteerden, met succes, tegen dit besluit. Dit resulteerde in dat op het graf nu de steen staat die binnen de CWGC gebruikelijk is en het plaatsen van het groene bordje bij de ingang van de begraafplaats.

In het gemeentehuis van Magny-en-Bessin hangt een foto van de private Ivor Parr met het dankwoord van zijn ouders aan de bewoners van Magny-en-Bessin

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries & Cornelis Reijntjes
  • Foto's: Cornelis Reijntjes
  • William Henry (Bill) Evans (via Cornelis Reijntjes)
  • The D-Day Landing on Gold Beach 6 june 1944, Andrew Holborn