TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Danville National Cemetery

De National Cemeteries in de Verenigde Staten zijn in principe militaire begraafplaatsen, waar zowel oorlogsgraven, graven van militairen als graven van veteranen zijn. Ook echtgenotes of echtgenoten hiervan kunnen hier begraven worden, als ook personen waar een uitzondering voor wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook per staat speciale begraafplaatsen voor veteranen.

Danville National Cemetery bevat oorlogsgraven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Korea. Ook zijn hier veteranen van die oorlogen en andere oorlogen hier begraven. In 2008 waren op de begraafplaats in totaal 10.526 graven.


Op de begraafplaats Danville National Cemetery is het graf van de volgende persoon, die vocht voor de Verenigde Staten van Amerika en die zijn leven heeft gegeven in de oorlog in Afghanistan en/of Operation Enduring Freedom:

1 december 2009 , Sergeant Kenneth Ray "Bub" Nichols Jr., 28 jaar oud


Op de begraafplaats Danville National Cemetery zijn de graven van de volgende personen, die vochten voor de Verenigde Staten van Amerika en die hun leven hebben gegeven in de oorlog in Irak en/of Operation Iraqi Freedom:

11 augustus 2007 , Specialist Justin Owen Penrod, 24 jaar oud
27 oktober 2009 , Major David L. Audo, 36 jaar oud

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)