TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Duitse Oorlogsbegraafplaats La Cambe

Een Duitse Oorlogsbegraafplaats (Kriegsgršberstštte) met 21.160 graven. De heuvel in het midden is een massagraf, hier rusten 296 gevallenen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Arjan Vrieze (1), Mia van den Berg (2) en Ewoud van Eig (3, 4, 5)

Gerelateerde boeken

Tiger Panzer
No Holding Back: Operation Totalize
Overlord
D-Day: The Battle for Normandy
Overlord

jul2015

Grafsteen SS-tankcommandant gestolen van Franse begraafplaats

De grafsteen van een bekende Duitse SS-tankcommandant is gestolen van de Duitse soldatenbegraafplaats in NormandiŽ. Dat meldt Bild donderdag. Het graf van SS-tankcommandant Michael Wittmann is al decennia een geliefde attractie voor neonazi's. De Franse politie zoekt de dader(s) dan ook in die hoek.

Lees meer

  • Artikel door Arthur Sessink
  • Geplaatst op 22 januari 2019

Duitse 1. SS-Panzer-Division Leibstandarte SS Adolf Hitler

De Leibstandarte SS Adolf Hitler kent van alle Waffen-SS divisies de langste ontstaansgeschiedenis en het meest unieke karakter.

  • Artikel door Roland BŲhm
  • Geplaatst op 2 mei 2017

Wittmann, Michael

Wie aan Duitse tankcommandanten uit de Tweede Wereldoorlog denkt, komt al snel op namen zoals Otto Carius, Heinz GŁnter, Kurt Knispel en Franz Bške. Maar een van de meest bekende met een hoge quota aan uitgeschakelde vijandelijke voertuigen blijft Michael Wittmann. Michael Wittmann werd geboren op 22 april 1914 in Vogelthal in de Beierse Oberpfalz. Gestorven is hij op 8 augustus 1944 bij Cintheaux in het Franse NormandiŽ. Hier volgt zijn relaas.

Lees meer (40)