TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

War Remnants Museum

Het War Remnants museum in Ho Chi Minh-stad (Saigon, Hồ Chí Minh) richt zich met name op de Vietnamoorlog, maar ook op de oorlog van Frans-Indochina.

De collectie van het museum bestaat uit vele voertuigen, voorwerpen en beelden van de Vietnamoorlog. Op het buitenterrein is uiteraard de door de vele Vietnamoorlogsfilms en series bekende UH-1 (Huey) helikopter te vinden. Verder staat er een CH-47 (Chinook), AT-37 Dragonfly, F-5 Northrop en een Douglas A-1 Skyraider. Naast deze helikopters en vliegtuigen zijn er nog diverse landvoertuigen, kanonnen en tanks te zien zoals bijvoorbeeld een M48 Patton tank.

Binnen in het museum is er aandacht besteed aan verschillende onderwerpen van deze oorlog zoals het bijvoorbeeld de bombardementen door de Amerikanen, het gebruik van het ontbladeringsmiddel Agent Orange en het tijdens deze oorlog veel gebruikte Napalm. Foto’s tonen de schade en de verschrikkelijke gevolgen van de inzet van deze middelen.

Er is ook aandacht besteed aan de tijd dat Vietnam nog een kolonie van Frankrijk was (Frans-Indochina). Een Franse guillotine, die gebruik werd voor terechtstellingen behoord tot de collectie van het museum.

Het War Remnants museum is een van de populairste musea van Vietnam. Het is met name populair onder westerse toeristen. Het museum trekt zo’n 500.000 bezoekers per jaar.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

10.779475, 106.692132