TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Venray

Venray werd bevrijd door Geallieerde troepen halverwege oktober 1944. De graven op deze begraafplaats zijn van oktober 1944 tot maart 1945.

Op deze begraafplaats rusten 692 gevallenen uit het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog. 30 van hen zijn niet geïdentificeerd. Ook rust er een Pool op deze begraafplaats.

Het is sinds kort mogelijk om een graf te adopteren via www.adoptiegraven-venray.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de begraafplaats.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Geen boompje is meer heel
Blerickse Schotse adopteert oorlogsgraf in Venray: ‘Ik wil weten wie die Schot is’

27dec

Blerickse Schotse adopteert oorlogsgraf in Venray: ‘Ik wil weten wie die Schot is’

Alison Munro uit Blerick adopteerde een van de 692 militaire graven op de Britse oorlogsbegraafplaats in Venray. En niet zomaar een, blijkt uit het verhaal...

Lees meer

Op reis voor Tweede Wereldoorlogs-verhalen in Meerlo en Venray

sep2018

Op reis voor Tweede Wereldoorlogs-verhalen in Meerlo en Venray

Keith Taylor en Jeff Hewitt uit Engeland bezochten van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september gemeenten Horst aan de Maas en Venray. Zij zijn namelijk op rondreis om de plaatsen te bezoeken waar hun vaders tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleven. Beide mannen hebben al veel onderzoek over deze periode gedaan en Keith is inmiddels bezig aan zijn tweede boek over dit onderzoek.

Lees meer

Lees meer (10)