TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Venray

Venray werd bevrijd door Geallieerde troepen halverwege oktober 1944. De graven op deze begraafplaats zijn van oktober 1944 tot maart 1945.

Op deze begraafplaats rusten 692 gevallenen uit het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog. 30 van hen zijn niet geÔdentificeerd. Ook rust er een Pool op deze begraafplaats.

Het is sinds kort mogelijk om een graf te adopteren via www.adoptiegraven-venray.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de begraafplaats.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Geen boompje is meer heel

sep2018

Op reis voor Tweede Wereldoorlogs-verhalen in Meerlo en Venray

Keith Taylor en Jeff Hewitt uit Engeland bezochten van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september gemeenten Horst aan de Maas en Venray. Zij zijn namelijk op rondreis om de plaatsen te bezoeken waar hun vaders tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleven. Beide mannen hebben al veel onderzoek over deze periode gedaan en Keith is inmiddels bezig aan zijn tweede boek over dit onderzoek.

Lees meer

apr2018

Bijzondere asverstrooiing van major Crockford

Op dinsdag 17 april werd op het Brits Militair Kerkhof in Venray de as verstrooid van Major Ken Crockford MC (16-7-1923/27-5-2014).

Lees meer

  • Artikel door Peter ter Haar
  • Geplaatst op 12 december 2013

Slag om Overloon en Venray

In de nasleep van operatie Market-Garden vond een hevige veldslag plaats op Nederlandse bodem. Deze slag stond bekend als "Het tweede Caen". Andere benamingen zijn "slag in de schaduw" (van Market-Garden) en "vergeten slag". De operatie werd aanvankelijk uitgevoerd door de Amerikaanse 7th Armored Division en later door de Britse 3rd Infantry Division en de 11th Armoured Division. Aan Duitse kant stond in het gebied om Overloon tot aan de Maas eerst de zogenaamde Kampfgruppe Walther, een ad hoc strijdmacht met als harde kern de 107. Panzerbrigade, het Fallschirmjšgerregiment 21, een bataljon SS en nog wat ondersteunende eenheden.

Lees meer (3)