TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Veteranen Vietnam-Oorlog Philadelphia

Dit monument bevat de namen van 648 militairen die zijn omgekomen of als vermist zijn opgegeven tijdens de oorlog in Vietnam vanuit Philadelphia. Het monument werd ingewijd in 1987 en in 2015 opnieuw ingewijd na een restauratie van zeven jaar. In 2016 werden er 2 extra namen toegevoegd. Het monument heeft de vorm van een amfitheater met 10 granieten panelen waarin oorlogsscènes zijn gegraveerd, gekopieerd van foto's.

"Het Philadelphia Vietnam Veterans Memorial is ontworpen om degenen te eren die in alle takken van de strijdkrachten van de Verenigde Staten dienden tijdens de oorlog in Vietnam. Het Memorial is een eerbetoon aan 80.000 veteranen uit het Philadelphia Vietnam-tijdperk die ons land dienden in de langste oorlog van ons land. Door deze te eren Americans, het Philadelphia Vietnam Veterans Memorial scheidt de krijger van de oorlog, richt zich op de moed en opoffering van deze patriotten en geeft elk van hen een plaats in de geschiedenis.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward

39.94391, -75.142828