TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Engelandvaarders Noordwijk

Beleef mee hoe mannen en vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten en vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voortzetten.

Honderden vertrokken in nauwelijks zeewaardige bootjes. Sommigen in een kano. Velen verdronken op zee of werden tijdens de voorbereiding gearresteerd, gevangen gezet of doodgeschoten.

Anderen maakten barre tochten over land, via BelgiŽ, Frankrijk, Spanje, Portugal en zelfs Rusland. Ruim 2.000 Nederlanders kwamen, na veel moeilijkheden te hebben overwonnen, in Engeland aan en leverden vervolgens een bijdrage aan de bevrijding van Europa.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Engelandvaarders voor het laatst bijeen: 'Ik zag die bommenwerpers. Daar moest ik bij zijn'

aug2018

Engelandvaarders voor het laatst bijeen: 'Ik zag die bommenwerpers. Daar moest ik bij zijn'

Voor de allerlaatste keer komen vandaag zoín tien Engelandvaarders bij elkaar. De mannen die in de Tweede Wereldoorlog met gevaar voor eigen leven de oversteek naar Engeland waagden om mee te vechten met de geallieerden, worden te oud om elkaar nog langer te ontmoeten.

Lees meer

Prinses Beatrix naar laatste reŁnie Engelandvaarders

jul2018

Prinses Beatrix naar laatste reŁnie Engelandvaarders

Prinses Beatrix is volgende week woensdag aanwezig bij de laatste reŁnie van de Stichting Genootschap Engelandvaarders op Landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekend gemaakt. Daarbij zijn onder meer ook vertegenwoordigers van Museum Engelandvaarders in Noordwijk aanwezig.

Lees meer