TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Restanten Duitse Flaktoren

Bovenop de Lonnekerberg, tussen de bomen, stond een boomtoren, ofwel flaktoren. Nu zijn alleen de funderingen nog zichtbaar. Flak is een afkorting van flugabwehrkanone of ook fliegerabwehrkanone; later synoniem voor luchtafweergeschut.

Er stond een houten en stalen constructie op, met bovenop een huisje en flakgeschut. Dit geschut werd gebruikt om laagvliegende vijandelijke vliegtuigen te beschieten. Vanuit deze hoge positie heeft men waarschijnlijk het hele vliegveld in 1 keer kunnen overzien. Rondom vliegveld Twente stond destijds veel flak opgesteld in diverse soorten en maten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel
  • Foto's: Alex Ossel
Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

mrt2019

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

Tsjechische, Russische, Duitse, Engelse, Amerikaanse, Franse en zelfs Oud-Hollandse munitie. Dat is de opbrengst van een zoektocht rondom vliegveld Twenthe naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De munitie is opgeruimd en de noodverordening is ingetrokken.

Lees meer

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

sep2018

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt

DEURNINGEN - Omwonenden van vliegveld Twenthe vragen zich af waarom de gemeente Dinkelland een terrein nabij de Sniedersweg opeens tot verboden verbied heeft verklaard. ĄDat hier bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen, weet iedereen.Ē

Lees meer