TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Museum Le Mémorial de Caen

Het museum is geopend op 6 juni 1988 door François Mitterrand. Het moderne museum is gewijd aan de geschiedenis van de 20ste eeuw.
De innovatieve en emotioneel geladen voorstellingen bezorgt de bezoekers een reis door de geschiedenis met de belangrijkste thema's in drie ruimtes: de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en het thema van de Vrede.

De museumruimte "Tweede Wereldoorlog" bevat:

De mislukking van de vrede
1918: het einde van de Eerste Wereldoorlog had rampzalige gevolgen, wat uiteindelijk met een opeenvolging van gebeurtenissen leidde tot de Tweede Wereldoorlog.

Frankrijk in de Donkere Jaren
Deze ruimte geeft het leven weer van de Franse bevolking tijdens de bezetting. De twee belangrijke aspecten, Samenwerking en Verzet, komen dan ook duidelijk naar voren. De verschrikking van deportatie, integraal onderdeel van het Franse dagelijks leven, heeft zo ook zijn eigen ruimte gekregen in het museum.

Wereldoorlog - Totale oorlog
Deze ruimte is besteed aan de oorlog. Men krijgt een indruk van de oorlog op beide fronten met de invloeden van de verschillende naties, militairen en burgers.

"D-Day", 6 juni 1944 - geregisseerd door Jacques Perrin (20 minuten)
Een korte film, geprojecteerd op twee schermen. Op het linker beeld ziet u de voorbereidingen van D-Day door de geallieerden. Op het rechter beeld ziet u de opbouw van de Duitse defensie langs de Normandische kusten.

"Van de Slag van Normandië tot het einde van de oorlog", juni 1944 - mei 1945 (20 minuten)
Een korte film over de 100 dagen felle strijd in Normandië.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken