TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rockingham Naval Memorial Park

Het Rockingham Naval Memorial Park heeft een aantal monumenten en plaquettes voor Australische schepen die actief waren in de Tweede Wereldoorlog en in de Vietnam-oorlog.

HMAS Derwent
Deze plaquette op het Rockingham Naval Memorial Park herdenkt de HMAS Derwent (F22/DE 22/DE 49), een jager van de River-klasse van de Royal Australian Navy (RAN), die vanaf 1964 werd ingezet, onder andere in de Vietnam-oorlog en andere conflicten.

HMAS Arunta
Deze plaquette op het Rockingham Naval Memorial Park herdenkt de HMAS Arunta, die actief was in de Tweede Wereldoorlog.

Geallieerde Chinese Schepen
Deze plaquette op het Rockingham Naval Memorial Park herdenkt de Geallieerde Chinese Schepen in de Tweede Wereldoorlog.

7th Australian Destroyer Flotilla
Deze plaquette op het Rockingham Naval Memorial Park herdenkt de 7th Australian Destroyer Flotilla, die actief was in de Tweede Wereldoorlog.

HMAS Perth en USS Houston
Deze plaquette op het Rockingham Naval Memorial Park herdenkt de HMAS Perth en de USS Houston. Beide schepen werden tot zinken gebracht in de Battle of Sunda Strait, op 1 maart 1942.

HMAS Australia
Deze plaquette op het Rockingham Naval Memorial Park herdenkt de HMAS Australia (I84/D84/C01), een zware kruiser van de County-klasse van Royal Australian Navy (RAN) die actief was in de Tweede Wereldoorlog. Ze werd onderscheiden met 8 Battle Honours.

Anker HMAS Perth
Dit anker op het Rockingham Naval Memorial Park is van de HMAS Perth (D 38), de naamgever van de Perth-klasse geleide-raketten-jagers van de Royal Australian Navy (RAN). Ze was actief vanaf 1965 en had drie uitzendingen naar de Vietnam-oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-32.261834, 115.746712