Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.
Hieronder enkele recensies die wij van deelnemers aan onze Battelfield Tours mochten ontvangen:

----------
Beste Barry, Mijn vader en ik hebben deelgenomen aan de BFT "Slag bij Overloon". De tour was erg interessant en de begeleiding en uitleg van gids Edwin Popken was erg goed. Hij gaf duidelijke informatie met daarbij foto's en leuke details. Kortom een zeer geslaagde dag/tour.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Overloon" 2017
----------

----------
De Batttlefieldtour naar Overloon was een indrukwekkende en leerzame belevenis.

Prima georganiseerd door Stiwot. Zelfs het weer hadden ze zodanig geregeld dat het droog bleef. Wat niet droog bleef waren de ogen van de vele deelnemers bij het beseffen van hoeveel jonge levens vaak nodeloos werden opgeofferd. En zoals gewoonlijk waren er de burgers die als een noot in een tang werden gekraakt. Maar ook waren er voorbeelden van persoonlijke moed, die verteld werden en indruk maakten.

Het was voor mij een waardevolle dag.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Overloon" 2017
----------

----------
Beste Barry, Ik heb aan beide Battlefield Tours deelgenomen en kan niet anders zeggen dan dat de Battlefield Tours erg goed georganiseerd waren door jullie met zeer goede en enthousiaste gidsen!

En ik heb er weer veel van opgestoken!


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Overloon" en "Operatie Veritable" 2017
----------

----------
Beste Barry en Jeroen, Het was een fantastische Battlefield Tour!

Jullie kennis was weer overweldigend. Alles was weer tot in de puntjes geregeld, het hotel, de locaties, de musea en de verzorging. Hartelijk dank en zeker tot een volgende keer!


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2016
----------

----------
Onlangs heb ik deelgenomen aan deze interessante, door STIWOT uitstekend georganiseerde tocht. Voor de duur van vier dagen werden de 21 deelnemers in een touringcar vanuit Nederland naar een centraal gelegen hotel in de Belgische Ardennen gebracht.

Na een uitgebreide inleiding over het belang van deze actie en de situatie bij zowel de Geallieerden als de Duitsers, werd het verloop van het offensief doorgenomen. Iedere deelnemer ontving hierbij een set kaarten van het operatiegebied. Op cruciale punten in het terrein werd gestopt en uitleg gegeven. Onder leiding van de zeer geÔnformeerde gids werd onder andere de route gevolgd van de Kampfgruppe Peiper. Verder werd het beleg van Bastogne uitgebreid belicht; diverse musea bezocht, die ieder voor zich een apart licht wierpen op de gevechtshandelingen van alle partijen.

Ik kan deze zonder winstoogmerk opererende stichting van harte aanbevelen.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2016
----------

----------
Hallo Jeroen en Barry, Ik heb meerdere (dag)excursies met jullie tweetjes gemaakt. Deze heb ik altijd als zeer positief ervaren. In boeken heb ik veel gelezen, maar met jullie excursies werden de puntjes op de "i"gezet en kon ik de situaties plaatsen.

Daarom dit jaar geprobeerd en de aanmelding, werd geaccepteerd, met een tour naar de Ardennen. Mijn waardering gaat uit naar jullie kennis en uitleg over de bezichtigde plaatsen, die wij die dagen bezochten. Hierover ben ik zeer enthousiast geraakt, wat inhoud dat mijn interesses uitgaan op een mogelijk vervolg van de zojuist genoten Battlefield Tour.

De verzorging voor, tijdens en na het reizen door beide heren heeft mijn compliment.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2016
----------

----------
Nogmaals bedankt voor de super Battlefield Tour Ardennen. Ik heb echt genoten. Alles was tot in de puntjes geregeld. Leuk en interessant programma met op alle plekken goede uitleg van wat er zich heeft afgespeeld.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2016
----------

----------
Een tour met STIWOT is natuurlijk niet alleen een interessante reis qua verhalen van Barry maar ook een culinaire trip door Jeroen. We werden voortdurend van proviand voorzien.

Wat zoín trip je vaak laat zien is dat hele grote offensieven of veldslagen van hele kleine details aan elkaar hangen. Barry noemde het vaak het "als/ wanneer" moment. Als generaal kun je nog zo mooi alles van te voren bedenken, de realiteit vraagt vaak om de juiste beslissingen op het moment. Dat kan een les zijn voor al die managers die achter hun bureau denken de absolute waarheid in pacht te hebben. Het werkveld moet je de ruimte geven om de details aan te passen. Ons aller J.C. zei het altijd al. "Winnen of verliezen zit vaak in de details" en dat zie je bij zoín Battlefield Tour van STIWOT heel duidelijk.

Toen we op de terug weg de film "The Battle of the Bulge" keken, kon je heel duidelijk zien hoe geschiedenis gemanipuleerd wordt ten kosten van het effect, vaak totaal onnodig. De realiteit is vaak net zo spannend en onderschat de kijker tenminste niet.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2016
----------

----------
Ik ben net zeer voldaan terug van de BFT Belgische Ardennen. Samen met mijn zoon en deel uitmakend van een groep van 21 personen.

Ik wil hierbij mijn grote erkentelijkheid uitspreken over de organisatie en verloop van deze BFT. Barry van Veen en Jeroen Niels verdienen alle lof voor de inhoud, planning en catering tijdens deze 4-daagse BFT. Ik hoop dat deze BFT nog vele jaren mag worden georganiseerd door jullie. Wil deze dankbetuiging ook overbrengen aan beide voornoemde vrijwilligers.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2016
----------

----------
Afgelopen zaterdag met veel genoegen deelgenomen aan de Battlefield Tour Grebbelinie mei 1940. Een mooi uitgebalanceerd programma met veel feiten en weetjes. De persoonlijke dagboeken die werden voorgelezen van de mannen aan het front waren veelzeggend over wat zich daar heeft afgespeeld in die meidagen. De organisatie was wederom prima en gids was zeer kundig en op de hoogte van alles wat er zich de buurt heeft afgespeeld. Bedankt!

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2016
----------

----------
Op 21 mei 2016 nam ik met mijn zoon deel aan de BFT Grebbelinie. Onder leiding van Barry trokken we langs de diverse locaties van de voormalige Grebbelinie. Met veel kennis van zaken volgden er, op boeiende wijze, explicaties wat er was gepasseerd. Wat mij bijzonder aansprak waren de dagboekcitaten van militairen van beide zijden! Confronterend met welk "gereedschap" onze militairen hun werk moesten doen. Maar ja, wat dat betreft is er weinig veranderd helaas. L'histoire se rťpŤte!

Jammer dat de BFT Ardennen in september valt. Ben dan helaas verhinderd!
Chapeau voor de organisatie van BFT Grebbelinie! Aanrader!


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2016
----------

----------
Door enerzijds het goede weer en anderzijds de spontane deskundige verteller is het een dag geworden die ik niet snel zal vergeten. Als het iets is dat ik vrienden/bekenden zou aanraden, is het om bij een eventuele volgende tour daaraan deel te nemen. Je kunt van alles lezen over wat daar in meií40 is gebeurd. Maar het ter plaatse zien geeft een veel beter beeld van de werkelijke gebeurtenissen. Hoewel tussen toen en nu het nodige is veranderd, is het veel eenvoudiger je een beeld te vormen van wat er zich op een bepaalde locatie heeft afgespeeld. M.n. omdat door de reisleider zowel de Nederlandse Ė als Duitse kant van de gebeurtenissen op de diverse locaties werd verteld. Ik ben blij deze tour te hebben meegemaakt.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2016
----------

----------
Graag geef ik u een reactie op onze STIWOT Battlefield Tour. Ik heb met 5 man meegedaan aan deze tour. Zonder uitzondering kan ik u zeggen dat wij hebben genoten (natuurlijk speelde het prachtige weer ook goed mee). Het was heel interessant, temeer daar dit ook plaatsvond in een gebied van Nederland waarmee ik niet echt bekend ben.

Ook het eten van de soep uit legerblikken bracht de ervaring wat dieper ;-)

Ik wens jullie veel succes verder en wellicht treffen we elkaar nog eens.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2016
----------

----------
Het was de derde keer dat ik deze tour mocht maken en elke keer valt je iets specifieks op. Dit maal vielen mij de wat spottende reacties van de deelnemers op over de staat van het Nederlandse leger. Barry gaf vaak aan dat het Nederlandse leger eigenlijk niet goed voorbereid was op deze oorlog. Ik vond het daarom wel jammer dat men niet inging op de redenen waarom dit zo was. Het zou vreemd zijn als het Nederlandse leger volledig toegerust lag te wachten op de vijand. Ook bij een optimaal uitgerust leger zou de uitslag niet anders zijn geweest dan nu.

Wat mij wel elke keer weer opviel is dat die Nederlandse soldaat toch echt zijn best deed om er toch iets van te willen maken, vaak met gevaar voor eigen leven.Dat was toen en dat zal nu niet veel anders zijn en dat geeft een goed gevoel voor de toekomst.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2016
----------

----------
Kort geleden heb ik deelgenomen aan mijn tweede Battlefieldtour. Na Woensdrecht nu de Grebbelinie. En ik kan nu al zeggen dat het zeker niet de laatste zal zijn. Ik vond dat deze Battletour prima was georganiseerd door medewerkers van STIWOT. Met kennis van zaken en zeer gedetailleerd werd de slag om de Grebbelinie ter plaatsen op de linie omschreven. Vol lof hoe jullie hiermee bezig zijn en hopelijk nog lang mogen doen. Vervoer, bezochte plaatsen, uitleg, lunch, helemaal goed. STIWOT bedankt voor een informatieve en leerzame dag en kijk uit naar de volgende door jullie georganiseerde Battlefieldtour.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2016
----------

----------
Hallo Jeroen & Barry, De ĎGrebbelinie mei 1940í van vorige week was een interessante en leerzame dag. Het verslag heb ik inmiddels gelezen en gaf een goed beeld van die dag.

De hele organisatie van die dag was goed geregeld. Doordat er naar diverse locaties van de Grebbelinie werd gereden, werd duidelijk hoe uitgestrekt de Grebbelinie is. Ook goed hoe op elke locatie verteld werd over die plek en dat er ook verslagen van toen werden voorgelezen. En tenslotte de lunch was goed geregeld. Speciaal voor mijn zoon en mij vegetarische soep.

Dank jullie wel voor deze leerzame dag!!.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2016
----------

----------
Beste Jeroen, Wij hebben al aan een aantal battlefieldtours deelgenomen. De tours zijn zeer interessant, met veel achtergrondinformatie en deskundige gidsen. Ook de verzorging m.b.t. lunch, drinken e.d. is top. Wij zullen zeker vaker deelnemen.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Slag om Woensdrecht" 2016
----------

----------
Uitstekend georganiseerde Battlefield Tour in en om Woensdrecht. Prima bus en dito chauffeur, vooral op die smalle dijkjes een hele prestatie met zoín grote bus! Onze guide Johan liet ons de slag herbeleven op een realistische en bijzonder gedetailleerde wijze, chapeau! Dat ons nog een mooi boek over de slag na afloop ten deel viel was ook een aangename verassing! Met dank aan de heren van STIWOT, graag tot een volgende gelegenheid.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Slag om Woensdrecht" 2016
----------

----------
Beste Barry, ik kijk met veel genoegen terug op deze dag. Vooraf wist ik nog niet veel over de strijd in de omgeving van Woensdrecht. Aan het einde van de BFT heb ik veel geleerd. Ik vond de gids zeer deskundig en de groep was niet te groot om alles goed te kunnen volgen. De organisatie was heel goed, zonder veel stress etc. werd het programma netjes gevolgd. De informatievoorziening door jullie vond ik ook goed.

In september ga ik mee naar de Belgische Ardennen, ik kijk er nu al naar uit.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Slag om Woensdrecht" 2016
----------

----------
Beste Barry en Jeroen, Ik zou bijna willen zeggen 'zoals gebruikelijk' was dit weer een fantastische Battlefield Tour. Uitmuntend voorbereid en daardoor goed gepland, waardoor je als het ware met het offensief meeging. De punten in het veld waar toelichting werd gegeven waren goed gekozen zodat het 'historisch gevoel' steeds optimaal aanwezig was. Ook de keuze voor museale locaties was prima. En de zakjes chips waren steeds weer een welkome aanvulling op het rantsoen!

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2015
----------

----------
Hallo Barry, Ik heb met veel genoegen deelgenomen aan de Battlefield Tour naar de Ardennen. Jullie voorbereiding en toelichtingen waren uitstekend.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2015
----------

----------
Beste Barry, dank voor het uitgebreide verslag en de mooie foto's. Het was een zeer goed georganiseerde reis met voortreffelijke reisleiding. We hebben zeer interessante objecten en musea bezocht. Jullie hadden het zeer goed voorbereid, knap werk, waarvoor mijn dank.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2015
----------

----------
Het was een feest om met jullie op stap te gaan. Tot de volgende keer.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2015
----------

----------
Het was wederom een bijzonder leuke excursie, interessant en uitstekend voorbereid. Ik heb eigenlijk geen kritiek. Het enig puntje zou kunnen zijn dat het hotel wat ver van het centrum lag, in Bayeux was dat wat comfortabeler.

Ik hou me graag aanbevolen voor nieuwe excursies in de toekomst.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2015
----------

----------
Het was een zeer leerzame, gezellige en door jullie in alle opzichten uitstekend verzorgde reis!

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2015
----------

----------
Het was een fantastische reis en door jullie uitstekend voorbereid en tot in de puntjes geregeld. Respect voor jullie kennis over WO II en een zeer waardevolle aanvulling in kennis voor mij. Wacht met spanning af wat jullie volgende reis zal zijn.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Ardennenoffensief" 2015
----------

----------
Jeroen, Hartelijk dank voor de bijzonder interessante dag vandaag! Prima programma, en goede gids! Hartelijke dank, en wellicht tot een volgende keer.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Diogenes en Fliegerhorst Deelen" 2015
----------

----------
Het was mijn eerste keer dat ik meeging met een TracesOfWar Travel Battlefield Tour. En ik kan alleen maar zeggen: mijn complimenten! Boeiend en zeer goed georganiseerd; voor herhaling vatbaar.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Diogenes en Fliegerhorst Deelen" 2015
----------

----------
Beste Jeroen, Van mijn kant wil ik jullie bedanken voor een geslaagde Tour. Behalve dat het weer meezat wil ik ook een compliment maken aan de gids die ons voortreffelijk voorzag van informatie en zeer zaken kundig was en is. Nogmaals hartelijk dank voor de goede zorgen en een leuke BFT.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Diogenes en Fliegerhorst Deelen" 2015
----------

----------
Beste mensen van STIWOT en HHBFT, Ik wil bedanken voor de geweldig goed georganiseerde Battlefield Tour Hells Highway van afgelopen zaterdag (11 april 2015). Het weer werkte niet erg mee, maar desondanks was het een erg interessante en informatieve dag. Vooral ook door de beide enthousiaste en deskundige reisleiders.

Nogmaals dank, en tot een volgende keer.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Hells Highway" 2015
----------

----------
Barry en Jeroen, Zelden ben ik met een tevredener gevoel huiswaarts gekeerd. Heb van de eerste tot de laatste minuut genoten. Kan niets verzinnen waarvan ik zeg dat het beter had gekund. Vervoer, begeleiding, medebattlefielders, omgeving, alles wat we gezien hebben en die zee, hartstikke mooi!

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2014
----------

----------
We hadden deze dagen zeer gemotiveerde en goed geÔnformeerde gidsen, die tot in detail uitleg gaven, wat er op locatie allemaal gebeurd is. Grote klasse heren! De gehele organisatie was van begin tot einde tot in de puntjes verzorgd!

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2014
----------

----------
Barry en Jeroen, het was een fantastische Battlefield Tour! Jullie deskundige begeleiding en de vele unieke plekken die we bezocht hebben maakten het tot een geweldig indrukwekkende ervaring.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2014
----------

----------
Ik wilde nog even laten weten dat wij de trip naar NormandiŽ geweldig vonden. Het was interessant, het hotel was goed, de verzorging perfect (lunchpakketten) en uiteraard jullie uitleg en know how over het gebied en de gebeurtenissen daar, was zeer gedetailleerd. Persoonlijk had ik graag nog wat langer op Omaha beach rondgekeken, maar ik snap ook dat als je zoveel als mogelijk wil bekijken je een strak schema aan moet houden.

Nogmaals bedankt voor de organisatie en begeleiding en wij gaan zeker met een volgende excursie mee.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2014
----------

----------
Afgelopen zaterdag ben ik mee geweest met de Battlefieldtour rond de Grebbelinie. Ik heb het zaterdag al aangegeven maar ik heb het bijzonder interessant gevonden. Jouw uitleg bij de verschillende locaties waren prima in orde en waarheidsgetrouw.

Ik heb gisteren in deel 4 van dr. L.de Jong nog eens zitten snuffelen over het verloop van de strijd rond de Grebbelinie en daar kwam ik veel zaken tegen die jij ons zaterdag heeft verteld. Het gaat zo wel veel meer voor je leven, deze meidagen in 1940.

Nogmaals, hartelijk dank voor deze prima geslaagde dag. Ook aan Jeroen die mede deze dag tot een succes heeft gemaakt. In gezondheid hoop ik zeker nog eens gebruik te maken van jullie Battlefield Tours.


TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2013
----------

----------
De reis heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen! De opzet van de 3 dagen was vanuit militair historisch gezichtspunt goed opgezet en uitgevoerd. De achtergrond info ter plekke was zeer adequaat en gaf je een bijzonder gevoel van historische emotie. Je kon je goed voorstellen hoe het geweest moet zijn met alle strategische overwegingen van dien. Er zat een goede balans tussen monumenten, historische plaatsen en musea. En dan ook nog zo'n prima bus en goed gezelschap! Nogmaals mijn complimenten.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2013
----------

----------
Barry, ik heb het je al eerder verteld, het was helemaal fantastisch: de organisatie, de inhoud, jullie enthousiaste en deskundige uitleg/toelichting. Maar ook de gezelligheid (Bayeux was inderdaad ontzettend leuk) en de bus en de buschauffeur. prima allemaal. En dit is niet alleen mijn privť "beleving" maar ook al mijn "NormandiŽ" vrienden denken er precies zo over: hulde dus!

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2013
----------

----------
Graag wil ik jou en Jeroen nogmaals hartelijk danken voor de uitmuntende reis van afgelopen week naar NormandiŽ. Het was een perfect uitgevoerde, georganiseerde en verzorgde reis. Ik was onder de indruk van het verzorgde, logische en goed getimede programma. Ook dankzij het aangename weer een week om niet te vergeten en zeker ook aan anderen aan te raden.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2013
----------

----------
Ik vond de reis buitengewoon interessant. Jullie begeleiding was uitstekend. Zowel de tijd die we op iedere lokatie kregen als de informatie was precies goed. Het interessantste vond ik de logica die jullie aanbrachten tussen de verschillende operaties op het land en de stranden. Hoewel ik het hele boek van Beevor had gelezen was die me pas duidelijk door jullie uitleg. Ook de hoeveelheid, diepgang en afwisseling van info was prima, alsmede de films in de bus.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "NormandiŽ" 2013
----------

----------
Na een fantastische dag te hebben beleefd met een goed programma doordrenkt met geschiedenis van een hoog niveau, willen wij jullie via deze weg nogmaals bedanken voor deze dag!

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
Wij waren zeer onder de indruk van de kennis van de gids en de gehele entourage die er bij was (foto`s, ooggetuige verslagen enz.), maar ook de inwendige mens heeft niet te lijden gehad.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
Bedankt voor de zeer informatieve battlefieldtour. Het was voor ons de eerste keer, maar is heel goed bevallen.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
Ik heb genoten van de relativerende toon. Kritisch maar niet negatief. Die jongens die daar vochten waren geen lafaards maar jongens die het zo goed mogelijk probeerden te doen. De SS-ers waren geen oorlogsmachines, maar... enz. De citaten maakten van soldaten echte mensen.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
Bij deze wilde ik laten weten dat ik erg genoten heb van de battlefieldtour. Ik vind het zeer zeker een aanrader. Ik ga de wandelgids kopen om zelf nog een keer terug te gaan.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
Ook namens mijn reisgenoot dank ik jullie voor de deskundige uitleg en de persoonlijke benadering van dit onderwerp. We merkten dat jullie erg betrokken waren en daarmee kans zagen de situatie van die bange mei dagen over te brengen.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
Nogmaals dank voor de voortreffelijke organisatie van de Battlefieldtour Grebbelinie, van jongstleden zaterdag 12 mei. Ik was verrast om te zien wat er nog van al deze bouwwerken is gebleven en ook wat al die sluisjes, vaarten en kades met elkaar te maken hebben.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
We zien de "hardware" en horen vrijwel gelijkertijd de "software" van de geschiedenis, in ťťn adem als het ware... Jullie hebben het prima gedaan, en we zien uit naar een volgend evenement.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------

----------
Ik wil bij deze nog even laten weten dat ik de battelfieldtour langs de Grebbelinie onwijs leuk vond en dat ik er een hoop van geleerd heb. Het was mijn tweede toer met STIWOT maar zeker niet de laatste want het is elke keer weer een belevenis van wat je allemaal te zien en te horen krijgt.

TracesOfWar Travel Battlefield Tour "Grebbelinie mei 1940" 2012
----------