Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Verwundetenabzeichen 20 juli 1944 in Gold

De onderscheiding heeft de vorm van de 1939 variant, maar de krans van laurierbladeren is fijner gedetailleerd. De strik aan de onderzijde en de 3 bessen aan de bovenzijde zijn eveneens mooier weergegeven. De helm en zwaarden zijn iets verder naar boven geplaatst, zodat er meer ruimte onder de helm vrij kwam. In deze vrije ruimte zijn de datum (20 juli 1944) en Hitlerís handtekening geplaatst. De tussen liggende vlakken zijn heel fijn gestippeld en mat afgewerkt, terwijl de datum en handtekening juist zijn gepolijst zodat ze nog beter en mooier uitkomen. Aan de achterzijde zit een speld met haak constructie bevestigd, met net onder de speld het kenmerk van de producent en het merkteken .800.
De gouden versie heeft een vergulde krans, helm met zwaarden en het hakenkruis op de helm is iets lichter van kleur. De datum en handtekening zijn tot hoogglans gepolijst en de gehele achterzijde is eveneens verguld maar mat van kleur.
De gouden versie werd uitgereikt bij 5 of meer verwondingen.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Berger, Heinrich (Oberkommando der Wehrmacht)  
Bodenschatz, Karl10-12-189025-08-1979
Brandt, Heinz11-03-190721-07-1944

Bronnen