TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Primeur: TracesOfWar lanceert een eerste eigen podcast!

In samenwerking met vijf studenten journalistiek van de Hogeschool Ede lanceert TracesOfWar een eerste eigen podcast. De podcast vertelt het verhaal van Piet van Maris uit Helden, Limburg. Hij werd op 17-jarige leeftijd in 1944 tijdens de Kerkrazzia's opgepakt en als dwangarbeider naar Duitsland gestuurd.Wij gaan in gesprek met zijn vrouw, zoon en zijn kennissen in Duitsland. Waar komt hij terecht en wat maakt hij allemaal mee? Hoe komt hij weer thuis en hoe is het bij hem thuis gegaan? Luister naar zijn verhaal. Gedurende zijn leven heeft Piet veel verteld over zijn ervaringen, tegen iedereen die er maar naar wilde luisteren. En nu... ook een beetje aan jou. Het hele dagboek van Piet van Maris is te lezen op TracesOfWar.nl.

De podcast bestaat uit vier delen en is te beluisteren via onder andere Acast, Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Podimo en Deezer.

Interview met Gerry en Jack van Maris. Bron: Marianne Dooijenburg.

TracesOfWar is een project van STIWOT. Het onderwerp is mondiale oorlogsgeschiedenis, verteld vanuit militair, politiek en maatschappelijk gebied. STIWOT (STichting Informatie Wereldoorlog Twee) is een in Nederland gevestigde stichting die zich bezighoudt met (gratis) informatieverstrekking over de Tweede Wereldoorlog en andere historische oorlogen, hoofdzakelijk via internet.

Colofon podcast:
- Joanne Westeneng: Script en de stem van de algemene verteller.
- Cornť Vos: Script.
- Robin Kšlin: Onderzoek.
- Marco Baas: Interviews en editing.
- Vera de Vries: Interviews en editing.
- Luc Gerards: De stem van Piet.

Met dank aan: Gerry van Maris, Jack van Maris en Ruth Ehling-Geese.
Namens TracesOfWar.nl: Lennard Bolijn, Ewoud van Eig en Jeroen Koppes.

Gebruikte bron(nen)