TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

CRASH ’40-’45 weer decor voor IPMS modelbouwmeeting

Aalsmeerderbrug – IPMS, de Plastic Modelbouwclub van Nederland, houdt zaterdag 25 augustus de jaarlijkse zomerbijeenkomst ‘De Start’ bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug. De bijeenkomst duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Verkoop voor het fort is voorbehouden aan IPMS leden.



Voor het fort bij Aalsmeer zetten plastic modelbouwers uit heel Nederland hun kofferbak open voor geïnteresseerde clubleden, maar ook met niet clubleden wordt informatie uitgewisseld. De IMPS bijeenkomst bij het CRASH Museum is al jaren een traditie die heel veel belangstellenden trekt. De leden van de IPMS zijn gespecialiseerd in het bouwen van in de handel verkrijgbare modelbouwdozen die voornamelijk uit plastic bestaan. Deze modelbouwers komen graag samen om hun passie te delen, ervaringen uit te wisselen en zich daardoor te verbeteren.

IPMS staat voor: ‘International Plastic Modellers Society’. Het begon in 1963 in Engeland, waar een aantal enthousiaste modelbouwers de IPMS Engeland (UK) oprichtten. De IPMS bestaat inmiddels uit vele modelbouwverenigingen verspreid over de hele wereld. In 1971 werd in Nederland de IPMS Nederland opgericht. Inmiddels zijn in zo'n vijftig landen IPMS verenigingen actief. IPMS Nederland wordt geheel door vrijwilligers gedragen en opereert zonder winstoogmerk of commercieel belang. Het maakt niet uit op welk niveau de hobby wordt beoefend, het plezier staat voorop.

Kofferbakverkoop
Er worden jaarlijks verschillende bijeenkomsten georganiseerd want modelbouwers zijn altijd op zoek naar extra informatie over hun hobby. Een van die jaarlijkse bijeenkomsten is de zomerse meeting ‘De Start’ bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45. Overtollige of tweedehands modellen worden te koop (of te ruil) aangeboden tijdens een zogeheten ‘kofferbakverkoop’ voor het museum maar in het museum worden ook (in aanbouw zijnde) modellen getoond.

Toegang tot de verkoopdag vóór het fort is gratis. Toegang tot het CRASH Museum ’40-’45 bedraagt € 2,50 euro voor volwassenen, kinderen van 6 tot 12 € 1,50 euro. Donateurs van de Stichting CRASH ’40-’45, veteranen en kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)