TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

CRASH ’40-’45 actief tijdens Open Monumentendagen

Aalsmeerderbrug – Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 is tijdens de Open Monumentendagen 14 en 15 september gratis toegankelijk. In het museum worden verhalen verteld over vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortten.



Tentoongestelde wrakdelen maken de geschiedenis van de bemanningen van de vliegtuigen voelbaar en tastbaar. Met foto’s en persoonlijke voorwerpen worden de verhalen tot leven gebracht. CRASH heeft daarnaast een indrukwekkende afdeling over het verzet in Haarlemmermeer en Nieuwkoop, alsmede een expositie over Nederlandse geheim agenten en een radiokamer. Grote publiekslieveling is de reconstructie van een Spitfire.

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 te Aalsmeerderbrug (bij Rijsenhout). Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam die als monument op de Werelderfgoedlijst van de Unesco is geplaatst. Alle reden dus om de deuren op de monumentendagen te openen. Het museum is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Gebruikte bron(nen)