TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mallard Wandeltocht 2013 op 26 oktober 2013

Op zaterdag 26 oktober zal door het wandeltocht comité van het Bevrijdingsmuseum de 4e editie van de – Mallard Wandeltocht – worden georganiseerd. Afgelopen jaar namen ruim 500 wandelaars deel aan de wandeltocht, een deelnemersaantal wat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid overtroffen zal worden.

Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om vier verschillende afstanden af te leggen, de wandeltocht is dus voor iedereen geschikt. De jongere deelnemers (<12 jaar) zullen met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht worden, waarna ze een tocht van zes kilometer zullen afleggen naar het Bevrijdingsmuseum. Om verzekerd te zijn van vervoer is het verstandig jezelf van te voren aan te melden.

Verder is er een tocht aan van: 13.0 kilometer, 26.5 kilometer en 35.5 kilometer. Onderweg zult u stempelposten tegenkomen, hier wordt ook de gelegenheid geboden om gebruik te maken van sanitaire voorzieningen en natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht.

De gehele dag zal in het teken staan van herdenkingsactiviteiten. Om 9.45 uur zal de burgemeester van Borsele, de heer Jaap Gelok, het officiële startsein geven aan de colonne historische voertuigen, om met de kinderen te vertrekken naar de Sloedam. Bij de monumenten aan de Sloedam zal er in de ochtend, om 10.30 uur, een sobere maar plechtige herdenking plaatsvinden.

Na de herdenking zullen de voertuigen Zuid-Beveland doorkruisen voor een prachtige herdenkingsrit. Na de middag, omstreeks 13.30 uur, zullen de voertuigen weer aankomen bij het museum waar u deze ook kunt bewonderen. Dit jaar zal er tussen 15.00 - 16.30 uur een optreden zijn van 'showkorps Jonge Kracht' uit het Zeeuwse Kapelle.

Gebruikte bron(nen)