TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag Airborne Herdenking Eerde 2013

De geschiedenis van de Eerdse Molen begint met de woorden: "Het was een mooie zonnige dag in bezet Nederland. Zoals iedere Zondag waren de mensen uit Eerde samen in de kerk om te bidden voor betere tijden." Die mooie zonnige dag zat er in 2013 helaas niet in. De aanwezige moesten de regen trotseren.

Ondanks het weer waren er veel mensen om de been om de herdenking bij de Eerdse Molen bij te wonen. Er waren zelfs twee veteranen aanwezig; Vincent Speranza en Ray Nagell. Uiteraard was ook de burgemeester van Veghel, Ina Adema, aanwezig. Kolonel Leo Buzzerio vertegenwoordigde de Amerikaanse Ambassade.


Veteranen Speranza en Nagell en zijn vrouw.


Elk jaar adopteert de hoogste klas van de basisschool in Eerde het monument. Zij brengen een bezoek aan het museum in Best, er komen veteranen op school langs en ze zijn betrokken bij de herdenking. Hier loopt de stoet, met de adoptieklas voorop vanaf het dorp naar het monument. Gevolgd door de veteranen en de andere genodigden.


De burgemeester en Major Judge tijdens hun speeches.

De kransleggingen.


He will remember them!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 17-09-2013 22:14:14