TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Spitfiredag bij Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45

Aalsmeerderbrug – Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 organiseert op 1 maart de jaarlijkse Spitfiredag met dit keer om 13.30 uur een lezing over de Spitfire en tweedehands boeken- en modellenverkoop. Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Spitfire, de legende
De Supermarine Spitfire 3W-S in de collectie van het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45, is al vele jaren een publiekslieveling en met name bij kinderen heel populair. Deze reconstructie van het beroemde Engelse jachtvliegtuig, dat zo’n grote rol heeft gespeeld in de bevrijding, maakt die roemrijke geschiedenis zichtbaar. Niet alleen Britse piloten maar ook beroemde Nederlandse vliegers als Jan Linzel, Bob van der Stok, Jan Plesman en Joop Mulder hebben in deze vliegende legende tegen de vijand gevochten.

Boeken en modellenverkoop
De verkoop van tweedehands boeken en modellen op de eerste zaterdag van de maand maart, is inmiddels een traditie. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het werk van het museum. Er zijn historische boeken maar ook spannende oorlogsromans te koop voor kleine prijsjes. Daarnaast heeft CRASH ook nieuwe boeken en modellen in de winkel. Een boekenantiquair toont op deze dag zijn aanbod van unieke boeken over luchtvaart.

De modellen die te koop worden aangeboden zijn onder meer bouwkits, gebouwde modellen en kant en klare modellen (b.v. van het merk Corgi).

Lezing
De lezing over de geschiedenis van de Spitfire wordt gegeven door Hans Walrecht en begint om 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

Entree voor het museum kost € 3,50 voor volwassenen, €1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis.

Gebruikte bron(nen)