Fotoverslag Militracks 2014

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei 2014 vond alweer de vijfde editie van Militracks plaats. Wat in 2010 begon als een evenement met 37 voertuigen van een kleine groep verzamelaars is in 2014 uitgegroeid tot een evenement met ongeveer 70 voertuigen. Allemaal Duits natuurlijk, want tijdens Militracks wordt aandacht geschonken aan Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog.

Uw reporter was al tijdens verschillende voorgaande edities van Militracks aanwezig in Overloon maar kon het ook dit jaar niet aan zich voorbij laten gaan.


Een Sd.Kfz. 10 (Sonderkraftfahrzeug 10) voorzien van 2 cm Flak 38 dendert over het parcours rondom het Oorlogsmuseum Overloon.


Stoewer, Kettenkrad, Kübelwagen, BMW met zijspan, Opel, Zündapp met zijspan en Horch. Iedereen kon ze dit weekend zien, horen, ruiken en voelen.


Een echt zwaargewicht, de Sd.Kfz. 9 schwerer Zugkraftwagen 18t die ook wel bekend staat onder de aanduiding "Famo".Sd.Kfz. 138/2 Hetzer van Axis Track Services (voorheen de Crompton Military Vehicle Collection), Sd.Kfz. 251 en Sd.Kfz. 250.


Blijft het bij dromen of zou het er nog eens van komen? Keert er ooit nog een rijdende Panther terug in de bossen van Overloon?

Over bezoekersaantallen was uw reporter bij het ter perse gaan van dit fotoverslag nog niets bekend, het leek (iets) rustiger dan voorgaande jaren. Misschien is Militracks na 5 jaar toe aan wat kleine, of hele grote ratelende, vernieuwingen? Uw reporter hoopt erop zodat hij volgend jaar ook weer een reden heeft om naar Overloon af te reizen.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 19-05-2014 19:17:52