Mei activiteiten Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45

Aalsmeerderbrug – De aanstaande 4 en 5 mei dagen staan bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in het teken van herdenken, gedenken en vieren. Op beide dagen is het museum geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Er is zowel binnen als buiten het museum het nodige te leren en te beleven. Op zaterdag 7 mei is er een interessante lezing over de Nederlandse vliegvelden in mei 1940.

Op de nationale herdenkingsdag 4 mei is ons museum geopend voor het publiek. We verwachten die dag nog enkele buitenlandse gasten. CRASH zal dit jaar bij ons museum en het monument ‘Missing Man Salute’ een herdenkingsceremonie houden. Het monument, ter nagedachtenis aan alle omgekomen Amerikaanse vliegtuigbemanningen, staat vanwege de Amerikaanse Liberator B-24 ‘Connie’ hier in het middelpunt. De plechtigheid begint om 16.00 uur bij het monument. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Museumtoegangskaartje is € 5,-- waard
Uw toegangsbewijs aan het CRASH- museum op 5 mei is bij de aankoop van een kaartje voor de theatershow ‘Yes, we meet again’ in het Crown Theater in Aalsmeer op 5 mei aanstaande aanvang 16.00 uur, in de voorverkoop of aan de kassa € 5,-- waard. Uw krijgt met de voucher de korting op de prijs van het entreekaartje. Een bezoek aan het CRASH museum op deze dag kunt U in stijl afsluiten bij deze voorstelling.

Lezing
Voorzitter Peter de Raaf geeft in het CRASH museum op zaterdagmiddag 7 mei om 13.00 uur een lezing over de vliegparken in West Nederland vanaf 1939 tot en met de oorlogsdagen in mei 1940. Waar lagen ze, wat gebeurde er en wat is er van geworden. Het gaat over: de Vlijt - de Kooy – Wieringermeer – Middenmeer Bergen – Ruigenhoek -De Zilk – Buiksloot Schiphol – Valkenburg – Ypenburg – Ockenburg Waalhaven - Haamstede – Oostvoorne en Vlissingen

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)