Lezing op 18 juni 2016 in het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45

Op zaterdag 18 juni is er in het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 een lezing door de Amerikaanse onderzoeker en schrijfster Jennifer Holik. De lezing is Engelstalig en begint om 13.00 uur. Vorige jaar was ze ook al te gast en komt wederom naar het CRASH-museum, nu met haar lezing over ‘The Liberators‘.

Gedurende 1944 en 1945 vochten vele vrouwen en mannen in de Amerikaanse Land -en Luchtmacht om Duitsland te verslaan en Europa te bevrijden. Hun verhalen vertellen over het leven en de dood, hoop, vriendschap, liefde, herinneringen aan degene die ze achterlieten en dromen over de toekomst. Maar vele vragen blijven onbeantwoord in de periode van hun dienstplicht.

Ze zal vertellen hoe met een onderzoek aan de slag te gaan. Welke archieven er beschikbaar zijn en de toegankelijkheid. Hoe kunnen we meer te weten komen over de gesneuvelden en hun families maar nog belangrijker, hoe kunnen we de verhalen bewaren.

Jennifer Holik geniet internationale bekendheid door haar onderzoek aangaande de Tweede Wereldoorlog, naar militaire, historische en genealogische achtergronden en publiceert boeken. Er is deze dag een klein aantal boeken van haar voor de verkoop beschikbaar.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)