Extra openingsdagen CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45

Aalsmeerderbrug – Ter viering, herdenken en gedenken van het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 72 jaar geleden, is het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 extra dagen geopend. Op donderdag 4 mei , vrijdag 5 mei en zaterdag 6 mei is het museum geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

– Op 4 mei is er ’s- middags, op de dag dat wij de slachtoffers herdenken, een korte ceremonie bij het Missing Man Salute – monument bij ons museum, vooruitlopend op de Nationale Dodenherdenking.

– Vrijdag 5 mei is het museum tevens open voor het publiek en wordt er op het Fortterrein, door het 4-5 comité Hoofddorp een spelletjesdag, georganiseerd.

– Zaterdag 6 mei is ons vaste openingsdag en ook dan is het publiek welkom.

– De expositie ‘100 jaar Schiphol – de jaren 1940-1945’ is nog t/m. 31 mei te zien in het museum.

Liberation Tour Haarlem
Zondag 7 mei is bij het museum de start van de Liberation Tour Haarlem . Zo ‘n 70 originele WO2 voertuigen, verzamelen vanaf 9.00 uur op het Fortterrein en vertrekken rond 10.00 uur voor de historische bevrijdingsroute naar Haarlem alwaar op de Grote Markt een static-show van de voertuigen te bewonderen is. Daarna vervolgen ze de rit naar Bloemendaal en Heemskerk. Het museum is op deze dag NIET geopend voor het publiek.

Gebruikte bron(nen)