TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

WW2Awards.com en TracesOfWar.nl samengevoegd!

In 2002 werd STIWOT opgericht voor het beheer van de website go2war2.nl. Al snel bleken er steeds meer vragen binnen te komen over te bezoeken oorlogsmusea in de Benelux. Er werd daardoor besloten een nieuwe website te lanceren met deze musea. Oorlogsmusea.nl was geboren. De website groeide in 2012 uit tot 30.000 artikelen over musea, monumenten, begraafplaatsen en andere bezienswaardigheden. De naam dekte al jaren de lading niet meer en werd daardoor vervangen door TracesOfWar.nl. Vijf jaar later, in 2017 is de complete website vernieuwd om de ondertussen 95.000 artikelen beter te kunnen weergeven.



In 2004 startte STIWOT werderom een andere website, WW2Awards.com. Op deze webite kwam informatie over onderscheidingen en de personen die de onderscheidingen (postuum) kregen uitgereikt. Op dit moment staan er 3.400 onderscheidingen, 55.000 biografieën en 130.000 uitgereikte onderscheidingen op de website.

Omdat veel van deze informatie aan elkaar te koppelen is waren er in het verleden al veel links tussen TracesOfWar.nl en WW2awards.com. Nu gaan we een stap verder en integreren we beide websites volledig op het TracesOfWar.nl domein. Niet alleen is nu te vinden wie, welke onderscheiding heeft gekregen, maar bijvoorbeeld ook op welke monumenten hij staat vermeld, waar hij eventueel begraven is en nog veel meer.

Wij hopen hier onze bezoekers nog beter van informatie te kunnen voorzien. Ook meeschrijven? Neem contact met ons op!


Een voorbeeldpagina van John Frost.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 02-09-2017 11:53:35