TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Dodenherdenking Kamp Vught 2019

Op 4 mei om 14:00 was de dodenherdenking in Kamp Vught. Het was een herdenking in in afwisselend regen en een stralende zon. Er waren toespraken, muziek en gedichten, maar het meest aangrijpende was het verhaal van Ernst Verduin. Hij zat in Kamp Vught gevangen, om daarna via Westerbork, Auschwitz in Buchenwald terecht te komen.

Hij vertelt: "Nadat ik in Vught al erg ziek was geweest, kreeg ik in Monowitz [Auschwitz III] tyfus. Een maand daarvoor, op 15 februari 1944, was mijn zus Wanda aan tyfus overleden. Niet alleen mijn zus keerde nooit terug. Ook mijn vader is vermoord in de kampen. Na de bevrijding, zag ik alleen mijn moeder weer terug. Dit verlies van mijn naasten Ė ook veel andere familieleden keerden nooit terug Ė heeft na de oorlog grote impact gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben dit verlies nooit echt te boven gekomen.".

Gebruikte bron(nen)