TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Overige Airborneherdenkingen 2020

De Airborneherdenkingen verliepen dit jaar heel anders dan gebruikelijk omdat maar weinig mensen door de Corona-maatregelen in de gelegenheid waren om ze bij te wonen. Voor Tracesofwar een mooie taak om de herdenkingen in het gebied van de Slag om Arnhem zoveel mogelijk vast te leggen. We hebben inmiddels al diverse reportages online gezet. Met dit fotoverslag willen we de beelden doorgeven van enkele kleinere herdenkingen of herdenkingen waar we zelf niet live aanwezig konden zijn, maar achteraf wat foto's hebben gemaakt van de kransen en bloemen.

Vrijdag 18 september, Oosterbeek

Schoolkinderen gooiden oranje bloemen uit de ramen van het gemeentehuis. In de oorlog waren oranje bloemen een kleine daad van verzet.
Vrijdag 18 september, Herdenking Arnhem West
Nadat op 17 september 1944 een deel van de Britse Airbornes van de eerste lift, de noordzijde van de Rijnbrug in Arnhem had bereikt, zorgden de Duitsers er snel voor dat er geen versterkingen konden worden aangevoerd. Er is in Arnhem West daarom zwaar gevochten. De jaarlijkse herdenking bij het monument ging van start na enkele fly-by's door twee Harvards van de Klu Historische Vlucht.
Zaterdag 19 september, herdenking bij het Air Crew monument in Oosterbeek

Dit monument staat achter het Airbornemuseum.Bloemen bij het monument voor de 21st Independent Parachute Company


Zaterdag 19 september, herdenking bij het monument voor de Royal Engineers
Monumenten in Driel
Gerestaureerd gebrandschilderd raam en buitenexpositie in DrielZondag 20 september, kranslegging bij de Battle marker van het 10e bataljon in Oosterbeek
Zondag 20 september, uitreiking speldje bloemenkinderen
Vroeger kregen de bloemenkinderen na de dienst op de begraafplaats vaak speldjes van de veteranen. De Arnhem Riders, een groep motorrijdende Britse veteranen van o.a. de Falklandoorlog, hebben het initiatief opgevat om elk jaar een speldje uit te geven met daarop een afbeelding van het monument Soldaat met bloemenmeisje. Dit jaar kreeg bloemenmeisje Kiki het eerste exemplaar officieel uitgereikt.
Zondag 20 september. herdenking Air Despatch Monument


Maandag 20 september, Ede
Op de maandag na het Airborneweekend wordt in Ede bij het Mausoleum een korte herdenking gehouden voor de verzetsmensen die heel wat Airbornes hebben geholpen. Aansluitend worden er bloemen gelegd op de Oorlogsgraven op de Algemene Begraafplaats.
Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Traceofwar, Liesbeth en Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 22-09-2020 16:41:06