TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Aircrew Arnhem

Op 15 september 2006 om 14.00 uur woonden de burgemeester van Oosterbeek, militaire alsmede civiele hoogwaardigheidsbekleders, RAF-leden, RAF-personeel en andere belangstellenden de onthullingsceremonie bij.

Na de introductie door de burgemeester, opende Macolm Mason MBE, voorzitter van de RAFA Amsterdam Branch, de ceremonie met een treffende speech. Hij beschreef de inspanningen en de moeilijkheden die aan dit evenement vooraf gingen en dat zij die hieraan hebben meegewerkt zeer trots kunnen zijn op het resultaat. Daarna werd hulde aan de gevallenen gegeven: 141 RAF, 49 RCAF, 12 RAAF, 5 RNZAF, 1 RSAF, 4 Polen en 21 USAAF. In totaal 241.

Het monument bestaat uit een bronzen adelaar op een zwarte granieten pilaar, met de woorden :

John 15:13
Greater love hath no man than this, that a man lay down his life for his friends"

To the memory of the Royal Air Force, Commonwealth and United States Aircrew who died on Operation Market Garden, September 1944.

"In Memoria Aeterna"

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Alex Ossel & RAFA Amsterdam Branch
  • Foto's: Arjan Vrieze (1, 3), Arjan Vrieze (2, 4, 5)

Gerelateerde boeken

51.987574, 5.832801

Fotoreportage herdenking Air Crew Memorial

26sep

Fotoreportage herdenking Air Crew Memorial

Op zaterdag 16 september werd de jaarlijkse herdenking bij het monument voor de omgekomen vliegtuigbemanningen van de Slag om Arnhem gehouden. Eerder dit jaar was de adelaar van het monument gestolen. Voor de herdenking was de top van het monument netjes afgewerkt. In 2024 wordt een nieuwe adelaar geplaatst.

Lees meer