TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zwingman, Otto K.

Geboortedatum:
21 juli 1915 (Hamburg, Duitsland)
Overlijdensdatum:
23 december 1944 (Limburg an der Lahn/Hessen-Nassau, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Ardennen
Vak: B. Rij: 44. Graf: 52.
Dienstnummer:
32815665
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Private First Class Zwingman stierf volgens de gegevens van het National Archive in krijgsgevangenschap in Stalag XII-A, Limburg an der Lahn/Hessen-Nassau, Pruisen. Waarschijnlijk door een luchtaanval in de omgeving van het krijgsgevangenkamp Stalag XII-A Limburg an der Lahn.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Company D, 2nd Battalion, 508th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army
Uitgereikt voor:
Operatie Overlord
Aanbeveling:
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie tegen de vijand op 6 juni 1944 in Frankrijk. Na de landing per parachute voor het aanbreken van de dag op D-day en zich voegend bij een samengestelde groep die de taak van een bataljon ging uitvoeren, fungeerden Pvt. Zwingman en twee kameraden als buitenpost in een gebouw aan de rand van Guetteville. Toen een bataljon Duitse infanterie, versterkt met tanks vanuit het westen naderde en mitrailleurs en mortieren in stelling bracht, openden deze dappere mannen direct het vuur op de vijand. Toen ze bevel kregen de post te verlaten besloten ze stand te houden totdat de 30 man in de stad zich hadden teruggetrokken. Pvt. Zwingman hielp twee uur lang bij het op afstand houden van de vijandelijke troepen, hij doodde 15 Duitsers en verwondde vele anderen. Met zijn vrijwillige en moedige actie hield hij de vijand lang genoeg op om de hoogfdmacht van de paratroepen in staat te stellen defensieve stellingen in het oosten in te nemen van waaruit ze in staat waren veel sterkere Duitse troepen de kans te ontnemen de rivier de Merderet over te steken. Als gevolg van deze actie wordt Pvt. Zwingman vermist. Zijn uitzonderlijke heldenmoed en onzelfzuchtig plichtsbesef zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de Amerikaanse strijdkrachten."
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto