Tucker, Reuben Henry, III

Geboortedatum:
29 januari 1911 (Ansonia/Connecticut, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
6 januari 1970 (Charleston/South Carolina, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
504th Parachute Infantry, 82nd Airborne Division "All-American" U.S. Army (504th Parachute Infantry, 82nd Airborne Division "All-American" U.S. Army)
Samenvatting:
Op 17 september 1943, ongeveer een kilometer ten noordoosten van Altavilla in ItaliŽ, zag Col. Tucker, bevelvoerend officier van het 504de Parachute Infantry Regiment dat de vijand zich aan het ingraven was op Heuvel 424, het doel van het 1ste Bataljon van zijn regiment dat in zijn opmars was opgehouden door het terrein. Hij stelde een kleine groep van ongeveer 23 man samen en leidde deze groep met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid door zwaar vijandelijk artillerievuur, viel aan en verdreef de vijand van Heuvel 424. Bij deze actie raakten vijf man gewond maar Col. Tucker en de overgebleven 18 man behielden de heuvel tegen vijandelijke tegenaanvallen en troepen die zich voor het 1ste Bataljon uit terugtrokken, totdat het 1ste Bataljon in staat was de heuvel te bezetten en te behouden. Met zijn moedige acties stelde Col. Tucker het 1ste Bataljon in staat zijn belangrijke doel te bereiken.
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
504th Parachute Infantry, 82nd Airborne Division "All-American" U.S. Army (504th Parachute Infantry, 82nd Airborne Division "All-American" U.S. Army)
Samenvatting:
Wegens uitzonderlijke moed in actie op 20 september 1944 in de omgeving van Nijmegen in Nederland. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid leidde hij zelf de succesvolle operatie die het 504de Parachute Infantry Regiment in staat stelde de verraderlijke rivier de Waal over te steken en zijn voortdurende aanwezigheid bij de voorste eenheden, alsmede zijn voorbeeldige inzicht en uitmuntend leiderschap vormde voor zijn commando de inspiratie voor het snelle vestigen van het belangrijke bruggenhoofd bij Nijmegen. Col. Tucker onderhield het contact met de aanvalseenheden onder intens vuur van artillerie, mortieren en kleine wapens en stelde zich herhaaldelijk aan dit vijandelijke vuur bloot om met de officieren die de aanval leidden te overleggen en hen op de hoogte te houden van de toestand van de vijand. Nadat alle toegewezen doelen waren overrompeld en ingenomen en bepaalde eenheden van zijn bataljons van elkaar gescheiden raakten en uiteen geslagen door de felle en vaak plaatselijke gevechten, nam Col. Tucker kalm en moedig het bevel op zich en bracht een directe hergroepering tot stand, daarmee een flankverdediging opzettend die voldoende sterk was om alle volgende tegenaanvallen af te slaan. Met zijn bezielende leiding, zijn moedige leiderschap en uitmuntende professionele vaardigheden stelde Col. Tucker een bezielend voorbeeld voor zijn commando, passend binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.
Bijzonderheden:
Ontving deze tweede DSC als Oak Leaf Cluster voor op het lint van de eerste.
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Colonel (Kolonel)
Eenheid:
504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All-American" U.S. Army (504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All-American" U.S. Army)
Toegekend op:
22 februari 1946
Uitgereikt voor:
Operatie Market Garden
Ridder vierde klasse der Militaire Willems Orde (MWO.4)
Samenvatting:
Tijdens de gevechten van de 82ste Airborne Division in de omgeving van Nijmegen in de maanden september en oktober 1944 zich onderscheiden door het bedrijven van uitstekende daden van moed, beleid en trouw. Daarbij herhaaldelijk blijk gegeven van buitengewone plichtsbetrachting en groot doorzettingsvermogen, en in alle opzichten een zeer loffelijk voorbeeld, een inspiratie geweest voor allen in die roemvolle dagen.
Bijzonderheden:
K.B.no.11, d.d. 22-02-1946

Bronnen

Foto