TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Frith, Robert William

Geboortedatum:
1923
Overlijdensdatum:
28 juli 2003
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Leading Seaman (Korporaal)
Eenheid:
H.M.S. Nyasaland (K587), Royal Navy
Toegekend op:
22 mei 1945
Aanbeveling:
Wegens waakzaamheid en deskundigheid tijdens operaties tegen een vijandelijke onderzeeboot dienend aan boord van H.M.S. Nyasaland, een escorteur van het ss Rimutaka met de Hertog en Hertogin van Gloucester aan boord.
De schipper, Lt. Cmdr Scott van het Royal Navy fregat H.M.S. Nyasaland had zijn schip in de Golf van Biskaje boven een U-boot gelegd en bevel gegeven alle waterdichte deuren te sluiten zoals tijdens oorlogsposten gebruikelijk is. Hij gaf toen de kapitein van de geschutsbemanning opdracht te vuren. Bob Frith, later 562A was de richter. De dieptebommen moesten op verschillende diepten tot maximaal 2 knopen (is geen dieptemaat. Vert.) rond het schip worden afgesteld. De dieptebommen werden met succes afgevuurd en de U-boot zonk met alle hens. Het fregat was ook beschadigd aan de onderkant vanwege de kracht van de explosies en de geringe diepte. Het schip kwam toch in Glasgow aan waar het werd hersteld. De installatie die een patroon dieptebommen rondom en dicht bijhet schip wierp werd in die vorm niet langer gebruikt vanwege gevolgschade aan de schepen.
Distinguished Service Medal (DSM)

Bronnen

Foto