TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Leuken, Franciscus van

Geboortedatum:
8 februari 1895 (Veghel)
Overlijdensdatum:
14 februari 1946 (Oirschot)
Begraven op:
Nederlandse Oorlogsgraven R.K. Begraafplaats H. Lambertus
Vak: D. Rij: 22. Graf: 03.
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Woonde in Helmond, Beelsstraat 104. Was walbaas. Getrouwd in Helmond op 11-11-1918 met Helena Elisabeth van Tilburg (01-06-1895 te Helmond). 12 kinderen.

Van Leuken kwam samen met Kuijpers en De Bie en nog drie anderen om bij het opruimen van munitie op vliegveld Eindhoven. Waar de andere drie begraven zijn is ons niet bekend. Het Nieuwsblad van het Zuiden schreef daar het volgende over:

Zes dooden bij opruiming van munitie
Donderdag zijn bij een ontploffing van munitie, welke men op het vliegveld Eindhoven onder de gemeente Oirschot bezig was op te ruimen, zes dooden gevallen. - De slachtoffers zijn: eerste luitenant C. J. Veldhuizen, opperwachtmeester W. F. van den Berg en de chauffeur M. Waanders, alle 3 lid van de opruimings en bergingsdienst; verder F.A. de Bee [sic], J. H. Kuijpers en een zeker van Leuken. De laatstgenoemde lid v.d. Luchtbeschermingsdienst Helmond.
De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Van den Berg, die belast was met het commando stond als zeer voorzichtig bekend.

Bron: Koninklijke Bibliotheek - Historische Kranten

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen