TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bakker, Johannes Theodorus

Geboortedatum:
17 februari 1921 (Deurne-Liessel)
Overlijdensdatum:
23 december 1944 (Helmond)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Op 23 december 1944 sloeg er in een bom in op Het Hool, vlakbij de Markt in Helmond. Naast de vele gewonden vielen er vier doden: Ceesje Beks, Lambertus Dovens, Johanna Bakker-van der Zwaan en Johannes Bakker.

Het bidprentje van moeder en zoon Bakker luidt als volgt:
"Wreed is de oorlog, die dood en verderf zaait, over alles wat hij maar verslinden kan. Beiden zijn zij gevallen als slachtoffer van het ruwe oorlogsgeweld, Moeder op betrekkelijk hoogen, haar zoon op nog zeer jeugdigen leeftijd. Beiden hebben zij de weldaden van den vrede niet meer mogen mee maken, daar God het nu anders heeft beschikt, en Zijn besluit staat dan onherroepelijk vast. O God, hoe onnaspeurlijk zijn Uwe wegen, wat Gij doet is welgedaan. Dierbare Echtgenoot en Kinderen, deze verandering is van God, aanvaarden wij die met onderwerping. Bidt voor mij, tot wij elkander weerzien hierboven. Dierbare Vader en Broers, ik ben bij Moeder in de hemel en daar zal ik voor U een voorspraak zijn bij den Goeden God. Vaartwel, allen en bidt voor mij."

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto

Nieuws

Helmondse oorlogsslachtoffers: mevrouw Bakker

okt2014

Helmondse oorlogsslachtoffers: mevrouw Bakker

Dat het veel meer werk zou zijn als ik in eerste instantie had gedacht was al duidelijk in mijn vorige bericht over de Helmondse oorlogsslachtoffers. Drie maanden later kom ik langzaamaan verder. Families beginnen zich te melden en informatie druppelt binnen. Helaas heb ik het archief van de oorspronkelijke werkgroep nog niet kunnen vinden. Deze is (nog) niet aanwezig in het regionaal archief en de gemeente Helmond heeft het nog niet kunnen localiseren.

Lees meer

Thema's