TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Patterson, Gordon Nelson

Geboortedatum:
26 maart 1919 (Woodrow/Saskatchewan, Canada)
Overlijdensdatum:
30 oktober 1994 (Saskatoon/Saskatchewan Canada)
Dienstnummer:
612426
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Gordon Nelson Patterson was Canadees, dienend in de RAF en na zijn vrijlating uit een krijgsgevangenkamp werd hij overgeheveld naar de RCAF. Hij was de vader van vijf kinderen, James, Diane, Paul, David, Christina. Zijn vrouw was Margaret Patricia Stiles uit Londen, Engeland. Na de oorlog keerde hij terug naar Canada waar hij na het behalen van zijn graad als elektrische ingenieur weer toetrad tot de RCAF met een loopbaan tot 1966 waarna hij met pensioen ging als Squadron Leader. Hij verhuisde toen naar Saskatoon Saskatchewan, waar hij werkte als als departement assistent voor de Dean of Physics evenals dat hij auteur en actief lid van de Royal Astronomical Society of Canada. Hij bleef actief tot hij ziek werd ten gevolge van zijn oorlogswonden en overleed.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Aircraftman, 1st Class
Eenheid:
No. 12 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
31 mei 1940
Aanbeveling:
Deze vlieger meldde zich vrijwillig voor dienst als radiotelegrafist/boordschutter in het vliegtuig dat gevlogen werd door PO Davy tijdens een aanval van lage hoogte op de bruggen over het Albertkanaal in mei 1940. Ze ontmoetten felle tegenstand vanaf de grond en twee aanvallen door vijandelijke jagers werden door deze vlieger beantwoord maar toen het leek alsof de bakboordbrandstoftank in brand stond gaf de piloot de bemanning opdracht te springen en Aircraftman Patterson liep daarbij verwondingen op.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Canadian Forces Decoration (CD)

Tweede CD toegekend in de vorm van een gesp te dragen op het lint van de eerste CD.
Canadian Forces Decoration (CD)

Bronnen

Foto