TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stützpunkt 75 - Regelbau H636a Pointe du Hoc

Deze observatiebunker is anders dan velen andere bunkers van HKB Pointe du Hoc nog intact en kan vrij bezichtigd worden.

Stützpunkt 75 Pointe du Hoc
Onder de eerste landingstroepen op Omaha bevonden zich ook mannen van het 2nd battalion van de Amerikaanse Rangers. Zij moesten op het meest oostelijke deel van Omaha Beach aan land gaan. Vanaf deze plek moesten zij landinwaarts trekken om vervolgens de Duitse verdedigers op Pointe-du-Hoc in de rug aan te vallen. De helft van het bataljon landde naast het 116th Infantry Regiment van de 29th Infantry Division.

Er zou een compagnie Rangers samen met de mannen van de 29th Infantry Division landinwaarts trekken, twee andere compagnies moesten in reserve blijven. De compagnie Rangers werd tijdens de eerste aanvalsgolf echter vrijwel geheel vernietigd door het Duitse vuur. De andere twee compagnieën raakten geďsoleerd, maar wisten zich later te verenigen met de andere Rangers onder aan het klif bij Pointe-du-Hoc.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz & Go2War2
  • Foto's: Jeroen Koppes (1), Lennard Bolijn (2), Wim Hilderson (3), Jeroen Koppes (4, 5)

Gerelateerde boeken

D-Day June 6, 1944