TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum

Dit museum is ondergebracht in Fort Vuren. Het vertelt het verhaal van de luchtgevechten uit de Tweede Wereldoorlog aan de hand van persoonlijke verhalen. Er zijn onderdelen van vliegtuigen tentoongesteld die in de Tweede Wereldoorlog zijn gecrasht. Het museum belicht ook andere aspecten van de Tweede Wereldoorlog.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

BBMF Lancaster maakt herdenkingsvluchten over Nederland

mei2018

BBMF Lancaster maakt herdenkingsvluchten over Nederland

De Lancaster bommenwerper van de Battle of Britain Memorial Flight maakt op 4 mei 2018 herdenkingsvluchten.

Lees meer

Gelredag 28 april: WO II & Vliegeniersmuseum, Vuren

apr2018

Gelredag 28 april: WO II & Vliegeniersmuseum, Vuren

Het WO II en Vliegeniersmuseum is de place to be op zaterdag 28 april. Van 10 tot 12 uur organiseert Omroep Gelderland daar een Gelredag op een schitterende locatie: Fort Vuren. Deze dag staat in het teken van de zogenaamde luchtoorlog, oftewel over de enorme hoeveelheden vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog over Gelderland gevlogen zijn. De toegang is als altijd gratis.†Bij het museum is speciaal voor de Gelredag een vrachtwagen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen.

Lees meer