TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nederlandse Oorlogsgraven Algemene Begraafplaats Terborg

Op de algemene begraafplaats van Terborg stonden in 1946 negen wit gelakte houten kruisen met zwarte letters van A. H. Ligtvoet, A. G. A. de Vette, J. M. Bom, N. Bloemheuvel, D. Meershoek, C. J. Boulonois, P. Hendriks, G. van Vuuren en van Garifolinie Husman, 19 jaar uit Kazan Rusland.

Op aandringen van familieleden werden op 4 december 1956 de stoffelijke resten van P. Hendriks, G.van Vuuren, D. Meershoek, J. M. Bom, A. H. Ligtvoet opgegraven en op het Ereveld van Loenen herbegraven. Mej. Garifolinie Husman 19 jaar werd herbegraven op het Russisch Ereveld te Amersfoort.

Nu liggen op de algemene begraafplaats van Terborg nog de graven van
N. Bloemheuvel , C. J. Boulonois en A. G. A. de Vette.

1 april 1945, Johan Booiman uit Silvolde
Silvolde werd op 31 maart bevrijd en de Duitsers en moesten zich terug trekken op Terborg. Op 1 april werd toen nog hevig gevochten op de Silvoldseweg. Johan Booiman, 18 jaar, werd bij zijn huis aan de Silvoldseweg getroffen door granaatscherven. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar redding was niet meer mogelijk. Johan Booiman ligt begraven op het Algemene begraafplaats in Terborg.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com & Maarten Koudijs
  • Foto's: Maarten Koudijs (1, 2), Arjan Vrieze (3, 4, 5)