Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Wehrmachthuisje Someren-Heide

Dit wehrmachthuisje werd gebouwd om de bemanning van een Duits zoeklicht van onderdak te voorzien. Het zijn kleine huisjes die vaker bij een zoeklicht werden geplaatst. Dit huisje is volledig gerestaureerd. Het is echter niet altijd toegankelijk voor publiek en ligt op privť terrein.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jeroen Koppes
  • Foto's: Jeroen Koppes

51.353256, 5.693919

Nieuwsflits Wehrmachthuisje Someren

24sep

Nieuwsflits Wehrmachthuisje Someren

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2022 was er een inloopavond bij het Wehrmachthuisje in Someren-Heide. Naast het zoeklicht dat er standaard staat was er dit keer een werkend zoeklicht naast geplaatst om een idee te krijgen hoe zoiets in de oorlog gewerkt zou hebben. Een schitterend tijdsbeeld dat zeker de moeite van het bezoeken waard was.

Lees meer

Fotoverslag opening Wehrmachthuisje Someren

sep2019

Fotoverslag opening Wehrmachthuisje Someren

Vrijdagavond 20 september werd het Wehrmachthuisje in Someren geopend door burgemeester Blok. De volgende dag was het huisje de hele dag geopend voor het publiek. Het huisje is compleet gerestaureerd en voorzien van een inrichting uit die tijd. In het huisje is tevens ruimte voor educatie. Er zijn voorwerpen uit die tijd te zien, informatie over de luchtoorlog en een presentatie over de restauratie. Het museum Bevrijdende Vleugels in Best heeft tevens een zoeklicht in bruikleen gegeven om het beeld compleet te maken.

Lees meer