TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Wehrmachthuisje Someren-Heide

Dit wehrmachthuisje werd gebouwd om de bemanning van een Duits zoeklicht van onderdak te voorzien. Het zijn kleine huisjes die vaker bij een zoeklicht werden geplaatst. Dit huisje is volledig gerestaureerd. Het is echter niet altijd toegankelijk voor publiek en ligt op privť terrein. Bezoeken is vooralsnog enkel mogelijk op open dagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jeroen Koppes
  • Foto's: Jeroen Koppes

23sep

Fotoverslag opening Wehrmachthuisje Someren

Vrijdagavond 20 september werd het Wehrmachthuisje in Someren geopend door burgemeester Blok. De volgende dag was het huisje de hele dag geopend voor het publiek. Het huisje is compleet gerestaureerd en voorzien van een inrichting uit die tijd. In het huisje is tevens ruimte voor educatie. Er zijn voorwerpen uit die tijd te zien, informatie over de luchtoorlog en een presentatie over de restauratie. Het museum Bevrijdende Vleugels in Best heeft tevens een zoeklicht in bruikleen gegeven om het beeld compleet te maken.

Lees meer

29aug

Lezing over vliegveld Venlo en Wehrmachthuisjes in Tweede Wereldoorlog

Voor de herdenking van 75 jaar bevrijding in Someren wordt op vrijdag 13 september een interessante lezing gehouden over de Wehrmachthuisjes in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer