Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Nederweert

Mgr. Kreijelmansstraat in Nederweert, met ruim 360 graven en gedenktekens van militairen uit het Verenigd Koninkrijk, Canada, AustraliŽ, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en India.

Hier vindt elk jaar een dodenherdenking plaats waarbij alle gevallenen van het Gemenebest worden herdacht. Dit gebeurt altijd op de zaterdag die het dichtst bij 11 november (Poppy-day) ligt.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: www.nederweert.nl
  • Foto's: Arjan Vrieze (1,2,3) & Jeroen Koppes (5) & Fedor de Vries (4)

23dec

Lichtjes op oorlogsgraven Nederweert

Op steeds meer plekken in Nederland worden militaire graven tijdens Kerstavond verlicht met kaarsen. Dit is bijvoorbeeld het geval in Holten en vele andere begraafplaatsen ook in Nederweert. Het begin 27 jaar geleden komt Leena van Dam uit het Overijsselse Holten op het idee om op Kerstavond kaarsjes te branden bij de graven op de Ö

Lees meer

11dec

Lichtjes op oorlogsgraven Nederweert

Op kerstavond (24 december 2018) worden voor de derde keer op het Nederweert War Cemetery in Nederweert kaarsjes aangestoken. Met het branden van deze kaarsjes herdenken we de militairen die ruim zeventig jaar geleden zijn omgekomen voor de bevrijding van ons land.†De burgemeester zal om 19.00 uur na een plechtig woordje het eerste kaarsje aansteken, waarna de overige 363 graven worden verlicht. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn of zelf een handje te helpen.

Lees meer

Lees meer (5)