TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Nederweert

Mgr. Kreijelmansstraat in Nederweert, met ruim 360 graven en gedenktekens van militairen uit het Verenigd Koninkrijk, Canada, AustraliŽ, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en India.

Hier vindt elk jaar een dodenherdenking plaats waarbij alle gevallenen van het Gemenebest worden herdacht. Dit gebeurt altijd op de zaterdag die het dichtst bij 11 november (Poppy-day) ligt.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: www.nederweert.nl
  • Foto's: Arjan Vrieze

51.28985, 5.749642

Fietstocht langs historische locaties en foto-expositie

okt2019

Fietstocht langs historische locaties en foto-expositie

Op 21 september 1944 reden verkenners van de 3e Britse Infanteriedivisie via de Booldersdijk en Strateris Nederweert binnen. De 3e divisie was verantwoordelijk voor de beveiliging van de rechterflank van Operatie Market Garden die op dat moment in volle gang was. Daarmee startte het begin van de bevrijding van Nederweert. Met onder meer een reizende foto-expositie en een historische fietstocht met kaart kan iedereen de herinnering rond de bevrijdingsstrijd binnenkort herbeleven. Het gemeentelijk Comitť 75 jaar Bevrijding Nederweert legt de laatste hand aan het programma.

Lees meer

Lichtjes op oorlogsgraven Nederweert

dec2018

Lichtjes op oorlogsgraven Nederweert

Op steeds meer plekken in Nederland worden militaire graven tijdens Kerstavond verlicht met kaarsen. Dit is bijvoorbeeld het geval in Holten en vele andere begraafplaatsen ook in Nederweert. Het begin 27 jaar geleden komt Leena van Dam uit het Overijsselse Holten op het idee om op Kerstavond kaarsjes te branden bij de graven op de Ö

Lees meer

Lees meer (363)