Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Hoeve "De Beek"

Hoeve "de Beek" in Woudenberg is de uitvalsbasis van Stichting "Grebbelinie in het vizier". In de schuur is een informatiecentrum ingericht, waar in beeld wordt gebracht hoe in de regio Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude de vrijheid is bevochten gedurende de Tweede Wereldoorlog. De aangeboden informatie is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar zeker ook voor schoolkinderen.

Naar aanleiding van 60 jaar bevrijding (2005) is tevens een uniek project gerealiseerd. Mede met de medewerking van vele vrijwilligers is de Grebbelinie tot leven gekomen. Zo is het onder andere mogelijk om door een loopgraaf te lopen en een kazemat van dichtbij te bekijken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.077686, 5.462179

Generaal van Uhm opent loopgraaf in stijl

mei2013

Generaal van Uhm opent loopgraaf in stijl

Met een ferme knal uit een historisch geweer werd de loopgraaf in Woudenberg op 10 mei 2013 heropend. De datum was aanleiding voor generaal van Uhm om tijdens zijn toespraak nadrukkelijk stil te staan bij geschiedenis van de Duitse inval en de weerstand die bij Scherpenzeel geboden werd in de meidagen van 1940. Eťn en ander werd omlijst door een flink aantal re-enactmentsoldaten van het 15e Regiment Infanterie onder leiding van sergeant Erik de Bruin.

Lees meer

Fotoverslag Grebbeliniedag 2012

mei2012

Fotoverslag Grebbeliniedag 2012

Op zaterdag 19 mei 2012 was de Grebbelinie, met haar spannende oorlogsverhalen, prachtige natuur en mooie dorpen, het decor van tal van activiteiten. Uw reporter bracht op Grebbeliniedag 2012 een bezoek aan de Asschatterkade, Hoeve De Beek, Fort Daatselaar, S7 kazemat te Veenendaal en Fort aan de Buursteeg.

Lees meer