TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Luitenant Rowe brug

Na de oorlog werd de herbouwde brug vernoemd naar Luitenant Rowe van het Leicestershire Regiment die op 26 april 1945 bij ĎDe Dennení het leven verloor.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Renswoude onthult monument bij Luitenant Rowe brug

apr2015

Renswoude onthult monument bij Luitenant Rowe brug

Het was vrijdag precies zeventig jaar geleden dat er in Renswoude zwaar gevochten is in de Tweede Wereldoorlog. Langs de Barneveldsestraat sneuvelden bij de gevechten op 24 april 1945 vijf militairen. Precies op die plek, waar nu de Luitenant Rowebrug ligt, werd daarom vrijdag een monument onthuld. Daarbij waren ook nabestaanden van bij die strijd gesneuvelde militairen aanwezig.

Lees meer

Onthulling monument over bevrijding van Renswoude

apr2015

Onthulling monument over bevrijding van Renswoude

RENSWOUDE Zeventig jaar geleden werd Renswoude bevrijd door Engelse en Canadese troepen. Hoewel de werkelijke bevrijding twee dagen later plaats vond, wordt dit op 24 april herdacht door een monumentje te onthullen bij de Luitenant Rowebrug aan de Barneveldsestraat. Daar vond namelijk op die dag een felle slag plaats die aan vijf Engelse militairen het leven kostte.

Lees meer