TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Metrostation Semyonovskaya

Semyonovskaya (Russisch: Семёновская) is een station van de metro van Moskou in het district Sokolinaya Gora, Eastern Administrative Okrug, Moskou. Het ligt op de lijn Arbatsko-Pokrovskaya, tussen de stations Elektrozavodskaya en Partizanskaya. Semyonovskaya werd geopend tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944.

Oorspronkelijk heette het station Stalinskaya, omdat het werd gebouwd onder Stalinskaya Ploshchad. Als onderdeel van De-Stalinization werd het station in 1961 omgedoopt tot Semyonovskaya voor de nederzetting van waaruit het Semyonovsky-regiment zijn naam kreeg.
Het was het diepste station in Metro van Moskou van 1944 tot 1950. Tegelijkertijd gebouwd met Partizanskaya, zijn het ook sport-plaquettes met oorlogsthema's langs de buitenmuren die een verscheidenheid aan Sovjetwapens weergeven die in de oorlog worden gebruikt, waaronder zwaarden, sluipschuttergeweren en machine geweren. Een veel grotere plaquette aan het einde van het platform bevat een afbeelding van de Order of Victory en de woorden "Our Red Army-Glory!".

Semyonovskaya is een ongewoon ontwerp, met een platform met dubbele breedte en vier rijen pilaren in plaats van de gebruikelijke twee. Dit kwam omdat het station werd gebouwd als een pyloon, maar later werd gewijzigd in ontwerp en de pylonen werden omgezet in pijlers. De pilaren worden geconfronteerd met rood en wit marmer. De buitenmuren zijn grijs marmer. Er staat een rij groen marmeren vloerlampen met vierkante voetstukken in het midden van het platform. De architecten van het station waren S. Kravets en V.Akhmetev.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Wikipedia & Fyodor Telin
  • Foto's: Fyodor Telin